fbpx
Uncategorized

2023 Volvo KSC40 Ultimate B5 Dark recenzija: Još uvek je merilo?

2023 Volvo KSC40 Ultimate B5 Dark
U svetu malih luksuznih SUV vozila, Volvo KSC40 je već nekoliko godina visok. Tri godine zaredom, uključujući i ovu godinu, KSC40 spaja evropski stil i vrhunske procvat sa opuštenim iskustvom vožnje.

Ali, budite mirni predugo i vaši rivali će vas nadvladati. Volvo nije stajao na mestu sa stalnim ažuriranjima koja održavaju KSC40 svežim u suočavanju sa izazovima svojih malih rivala u luksuznom SUV-u.

MI23 Volvo KSC40 asortiman sleteo je ovde u drugoj polovini 2022. godine i doneo je sa sobom neka manja podešavanja dizajna, novu tehnologiju i preimenovanu liniju modela. Takođe je doneo blagi hibridni sistem od 48 volti koji obećava ne samo poboljšane performanse, već i efikasnost goriva.

Iz asortimana KSC40 su izbačeni plug-in hibridni modeli, a izbor kupaca je sada ograničen na tri benzinska i dva čista električna KSC40.

Volvo je već potvrdio da će biti brend potpuno električnih automobila u Australiji do 2026. godine, što znači da bi ovo najnovije ažuriranje moglo biti labudova pesma KSC40 na benzin.

Koliko košta Volvo KSC40 u Australiji?
MI23 Volvo KSC40 asortiman obuhvata tri blage hibridna benzinska modela i dve električne varijante u novim Plus i Ultimate nivoima opreme, zamenjujući odlazeće konvencije Momentum i Inscription R-Design.

Blagi fejslift, za koji se kaže da će KSC40 približiti električnom SUV-u marke C40 coupe, uočava blago redizajniran paket farova i restilizovani prednji branik koji uključuje agresivnije oblikovane usisnike za vazduh. Novi dizajn točkova od lake legure upotpunjuje vizuelnu razliku.

Tu je i novi operativni sistem Google Android Automotive (ne treba ga mešati sa Android Auto preslikavanjem pametnog telefona) koji se povezuje sa Android Auto i Apple CarPlai-om, satelitskom navigacijom Google mapa, Google Assistant-om i bežičnim ažuriranjima.

Početni model Plus B4 postiže nadogradnje opreme uključujući bežično punjenje telefona, električna vrata prtljažnika i električno podešavanje sedišta za suvozača, dok modeli više u lancu ishrane KSC40 dobijaju standardnu kameru od 360 stepeni i prečistač vazduha.

Ažurirani KSC40 asortiman počinje sa blagim hibridom KSC40 Plus B4 sa pogonom na benzin po ceni od 53.490 dolara pre nego što se dodaju troškovi na putu. Dostupan je samo sa pogonom na prednje točkove.

Ako želite pogon na sva četiri točka, moraćete da izdvojite 60.490 dolara (plus na putevima) za KSC40 Ultimate B4 Bright ili još 4500 dolara za Ultimate B5 Dark.

Za one koji žele da naprave iskorak u električnim motorima, KSC40 Recharge Pure Electric Plus traži 73.990 dolara (plus na putevima) ili oko 81.000 dolara za vožnju (u Novom Južnom Jugu). Na vrhu ponude, KSC40 Recharge Pure Electric Ultimate traži 81.490 dolara plus na putevima.

Ovde, međutim, imamo sve što se može kupiti KSC40 na benzin, čudno nazvan KSC40 Ultimate B5 Dark. Njegova cena na listi je 64.990 dolara plus troškovi na putu, što u Novom Južnom Južnom Južnom Velsu znači oko 71.500 dolara vožnje.

Naš testni automobil ove nedelje imao je neke opcije, međutim, najočiglednija je privlačna nijansa metalik boje Fjord Blue (1200 dolara). To je jedna od osam opcionih boja, svaka po ceni od 1200 dolara. Ako ne želite da platite dodatno za boju, vaš izbor je ograničen na Black Stone. Barem čini promenu od bele koja je jedina besplatna boja.

U naš testni automobil uključen je i Lifestile paket od 2600 USD koji dodaje panoramski krov i vrhunski Harman Kardon zvučni sistem, i Climate paket (900 USD) koji dodaje grejanje sedišta napred i pozadi.

Sve u svemu, naš testni automobil izlazi iz salona po ceni od 69.690 USD plus troškovi na putu, ili oko 76.700 USD vožnje (u Novom Južnom Jugu).

Za one koji kupuju male luksuzne SUV vozila, Audi K3 asortiman počinje po ceni od 50.600 dolara pre troškova na putu, dok nova BMV Ks1 linija počinje od 60.400 dolara pre vožnje na putevima. A Lekus UKS asortiman nudi širok izbor, od benzinca sa pogonom na dva točka do benzinca na sva četiri točka i hibrida do potpuno električnog. Raspon cena u opsegu UKS kreće se od 46.085 do 80.691 dolara, sve bez troškova na putu.

Koliko prostora Volvo KSC40 ima unutra?
Kabina KSC40 nije pretrpela velike promene sa ovim ažuriranjem. To nije loše, posebno za one koji vole minimalizam švedskog dizajna.

Materijali su odlični, iako je koža našeg testnog automobila sa akcentom ugljena delovala pomalo sivo, tim više kada se upari sa plavom kožom koja je takođe dostupna u asortimanu KSC40.

Kožna sedišta su udobna i pružaju podršku i neće vas ostaviti ukočenim na dužim putovanjima. Položaj sedenja je takođe dobar, pružajući zadivljujući pogled na haubu i na put ispred, dok je sveobuhvatna vidljivost takođe pristojna.

Iako bi unutrašnjost u obliku ugljena na ugalj mogla izgledati pomalo sumorno, prisustvo opcionog panoramskog krova značajno podiže ambijent.

Ne prodajemo Orrefors kristalni birač menjača, njegova blistavost nije u skladu sa ostatkom suzdržane unutrašnjosti KSC40. Ali to je bolje od oblikovanih plastičnih verzija koje smo videli u drugim Volvo modelima, gde naglašeni šav u sredini umanjuje ukupni kvalitet kabine.

Sadržaji za odlaganje uključuju obavezne držače za čaše, malu centralnu kantu za odlaganje i pristojne džepove na vratima, koji su uslužno obloženi da bi ublažili te dosadne zveckanja.

Drugi red je dovoljno prostran za dvoje odraslih ili troje dece, sa dobrim prostorom za noge i glavu. Ipak, tri odrasla tela koja sede jedno pored drugog u zadnjem redu mogla bi da se osećaju previše prijatno.

Pogodnosti pozadi se odnose na par otvora za ventilaciju, ali bez posebnih kontrola klime, dok se vanbrodska sedišta greju zahvaljujući opcionom Climate paketu. Džepovi na vratima, kao da su napred, imaju koristi od flockinga.

Vanbrodska sedišta su opremljena ISOFIKS držačima za dečija sedišta, dok su sva tri naslona sedišta opremljena tačkama za pričvršćivanje na vrhu.

Prtljažnik je prilično pristojan za klasu 460L. Pod prtljažnika se savija i savija da stvori pregradu za prtljažnik, što je odlično za osiguravanje da se manji tereti drže lepo i bezbedno na mestu. Još bolje, pod ispod krije veoma upotrebljiv prostor za skladištenje koji je idealan za one manje torbe i dragocenosti – kao što su laptopi – koje želite da držite podalje od radoznalih očiju.

Preklapanjem drugog reda oslobađa se 1336L dostupnog tovarnog prostora. Rezervni točak koji štedi prostor nalazi se ispod poda prtljažnika.

Da li Volvo KSC40 ima Apple CarPlai i Android Auto?
9,0-inčni ekran osetljiv na dodir u portretnom stilu ugošćuje Volvoov infotainment sistem, koji pokreće novi operativni sistem Google Android Automotive za ovo ažuriranje. To nije najintuitivniji sistem, koji zahteva kombinaciju prevlačenja i pomeranja da biste pronašli čak i jednostavne funkcije kao što je povezivanje novog telefona ili podešavanje radija.

Kontrolama klime se pristupa i preko ekrana, što je sve češća i iritantnija karakteristika u današnjim automobilima.

Satelitska navigacija je standardna kao i DAB+ digitalni radio. Isto tako i Android Auto (ne iznenađuje) i Apple CarPlai. Povezivanje CarPlai-a može se pokazati malo zaostalim. Ne bismo želeli da kažemo da li je to zato što je OS na svojim granicama ili neka vrsta kazne ugrađene u operativni sistem Google Android.

Digitalna instrument tabla od 12 inča može da se konfiguriše da prikazuje ili ono što Volvo naziva Calm (sa minimalnim informacijama) ili Navi (kao što piše na kutiji, sa satelitskom navigacijom), ali to nije najintuitivnija stvar. uradiću. Postoji veliki broj dugmadi i prekidača na volanu koji utiču na promene, ali to nije lako i na kraju ometa. Odustao sam na kraju.

Ipak, informacije na ekranu su lepo predstavljene u oštroj rezoluciji i sve osnovne informacije, poput brzine, dostupne. Samo nemojte tražiti stvari poput merača puta i uštede goriva. Oni su tu, ali pronalaženje ih preko kontrola na volanu predstavlja frustraciju.

Bežična podloga za punjenje ispred Orrefors kristalne ručice menjača pomaže da uređaji budu napunjeni, dok dva USB Tipe-C utikača i 12V utičnica napred doprinose infrastrukturi za punjenje. U drugom redu nema opcija punjenja; malo ispod nivoa u ovom segmentu.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Volvo KSC40?
Budući da je Volvo, KSC40 je ispunjen naprednim sigurnosnim sistemima. Autonomno kočenje u slučaju nužde koje radi od 4km/h do 210km/h je standardno kao i pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje o napuštanju trake, praćenje mrtvog ugla, upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi, praćenje pritiska u gumama i prilagodljivi tempomat.

Tu su i prednji i zadnji parking senzori i kamera za zadnji pogled. Broj vazdušnih jastuka se kreće do sedam, pokrivajući oba reda putnika.

Koliko košta održavanje Volva KSC40?
Volvo pokriva KSC40 sa svojom standardnom petogodišnjom/neograničenom garancijom na pređeni kilometri, kao i nudi pet godina pomoći na putu.

Servisni intervali su na svakih 15.000 km ili na 12 meseci, šta god pre nastupi, i mogu se unapred platiti u trenutku kupovine. Trogodišnji servisni plan od 45.000 km koštaće vas 1750 dolara, dok se za petogodišnji plan od 75.000 km traži 3.000 dolara.

Volvo KSC40 B5 Dark košta od 1695 dolara godišnje za osiguranje na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškog vozača koji živi u Chatsvoodu, Novi Južni Južni Jugoistok. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button