Automobili

Ovaj Volkswagen Golf GTI usvaja motor … iz Tesle!

Kako dati podsticaj malo starom kompaktu kao što je Volkswagen Golf GTI ? Čak i pre nekoliko godina bilo bi potrebno raditi na motoru, ali sada kada popularnost električnih automobila raste, električna konverzija ili „naknadna ugradnja“ postaje opcija koja se sve više razmatra. Da da !

Dokaz je britanska kompanija eDub Services koja je modifikovala drugu generaciju Golfa GTI instalirajući Teslin motor umesto klasičnog 1,8-litarskog benzinskog motora sa osam ventila.

Spolja gledano, to je “normalan” GTI
Tako pripremljen Golf razvija 164 KS. Ali prema Kitu Lejsi, komercijalnom direktoru eDub servisa, lako može da podnese „više od 270 KS“. Umesto ručnog menjača, instaliran je birač stepena prenosa sa tri režima vožnje: Drive, Neutral i Reverse.

Kokpit nije pretrpio veće promjene, osim što su na ploči s instrumentima ugrađena tri brojača koji pokazuju brzinu, stanje napunjenosti baterije i intenzitet struje sa odjeljkom posvećenim regeneraciji. Druge promene uključuju sistem osvetljenja, koji je ažuriran LED tehnologijom, i grejač, koji sada radi sa visokim naponom koji napaja baterija.

274 km autonomije
Ceo proces konverzije trajao je 15 meseci da se usavrše i usavrše sve komponente električnog pogona i integrišu u Volksvagen Golf GTI. Motor se napaja baterijom od 53 kWh sa dometom do 274 km, ali je u izradi verzija manjeg kapaciteta od 35 kWh sa dometom od oko 193 km.

Za sada je Volksvagenov kompaktni sportski automobil kompatibilan sa ChadeMO brzim punjenjem, ali će u budućnosti biti moguće koristiti i evropski sistem CCS2, koji će omogućiti brzine punjenja do 70 kV. Porudžbine za ovu elektrificiranu drugu generaciju Golfa GTI su već počele, a eDub Services će početi proizvodnju od 2022.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close