Automobili

Zamena Aventadora biće potpuno drugačija

To je kao da idete iz Murcielaga u Aventador.
Kada je Sian FKP 37 debitovao u septembru 2019., mnogi su se zapitali da li je dizajn prvog Lamborghinijevog serijskog hibridnog automobila letimičan pogled na naslednika Aventadora . Nije prošlo mnogo vremena dok je šef dizajna Mitja Borkert otkrio da elektrificirani Lambo stil nije ukus zamene za Lamborghini Aventador.

Slična je priča i sa nedavno predstavljenim Ultimaeom, koji je zapravo bliži dizajnu Aventadora nego Sian FKP 37. Neki bi mogli pomisliti da je ovo pregled nadolazećeg V12 superautomobila, baš kao i Reventon iz 2007. koji je bio Aventador teaser predstavljen četiri godine kasnije. Ispostavilo se da neće, jer CEO Stefan Vinkelmann kaže da će sledeći model u liniji biti potpuno drugačiji.

Galerija: Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae
Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimate
40 Slike
U intervjuu za britanski časopis Autocar, šef Lamborghinija otkrio je da “Ultimae ima dizajn iz tradicije Aventadora. Nastavak će biti potpuno drugačiji, pomalo nalik prelasku sa Murcielaga na ‘Aventador”. Dakle, shvatili ste, dragulj asortimana će otvoriti potpuno novi izgled. Smatramo da je ovo dobra vest, jer je dizajn Aventadora star oko deset godina.

Zvanično potvrđeno za lansiranje 2023. godine, novi superautomobil će pokretati potpuno novi motor V12 sa električnim pojačivačem. To neće biti plug-in hibrid poput koncepta Asterion iz 2014. godine, niti će naslediti tehnologiju superkondenzatora od Sian FKP 37. U međuvremenu, ovaj će svoju konfiguraciju pozajmiti zasebnom automobilu V12. Koji će debitovati ovog leta, verovatno kao posebno ograničeno izdanje.

Puristima će biti žao kada čuju da Lamborghini planira hibridizaciju moćnog dvanaestocilindričnog motora, ali ne postoji drugi način da V12 ostane živ i ispuni sve strože standarde emisije. To je to ili prebacite na manji motor i dodajte jedan ili dva turbo motora kako biste nadoknadili gubitak više cilindara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close