fbpx
Automobili

Otkriven fejslift Hiundai Palisade 2023, potvrđen za Australiju

Preuređeni Hiundai Palisade iz 2023. otkriven je u SAD, uoči njegovog dolaska u australijske Hiundai salone koji bi trebalo da bude u trećem kvartalu 2022. (od jula do septembra).

Tri i po godine nakon otkrivanja – ali samo 18 meseci nakon što je stigao u Australiju – Palisade sa sedam ili osam sedišta je ušao u renoviranje srednjeg veka, sa novim izgledom, unapređenim tehnologijama unutrašnjosti, novim funkcijama aktivne bezbednosti , i nove za Australiju povezane automobilske tehnologije.

Cene za Australiju tek treba da budu potvrđene, ali sa dodatnom tehnologijom na brodu, verovatno će doći do povećanja u odnosu na trenutni raspon, koji se kreće od 55.700 do 75.700 dolara plus troškovi na putu.

Prednji deo obnovljenog Palisadea crpi inspiraciju iz novog srednjeg SUV-a Tucson, sa novom rešetkom koja uključuje „parametrične“ metalne umetke, revidiranim LED farovima sa vertikalnim potpisom svetla za dnevnu vožnju i obiljem hroma duž donjeg dela karoserije.

Ostale promene dizajna uključuju novi stil točkova od lake legure od 20 inča, restilizovanu donju prednju kliznu ploču, bočne retrovizore sa automatskim zatamnjivanjem i revidirani zadnji kraj sa prerađenim dizajnom kliznih ploča.

Unutra, sadašnji Palisadeovi centralni ekrani osetljivi na dodir od 8,0 i 10,25 inča su odbačeni u korist novog ekrana od 12,3 inča, koji uključuje žičani Apple CarPlai, Android Auto, satelitsku navigaciju i, prvo u Hiundaiju, Vi-Fi hotspot.

Potpuno digitalni ekran instrumenata nastavlja se iz asortimana pre fejsliftovanja – ali nije jasno da li će to stići do australijskih modela, koji su ograničeni na 7,0-inčni ekran sa analognim točkićima sa obe strane.

Korpa za instrumente, prečice za info-zabavu i volan su novi za 2023. godinu, kao i ‘Ergo motion’ vozačko sedište za koje se kaže da nudi poboljšanu udobnost, ventilaciju sedišta u drugom redu i ‘krilne naslone za glavu’, akustična stakla na zadnjim vratima i novo -za-Hiundai grejanje trećeg reda sedišta.

Tehnološke nadogradnje uključuju digitalni retrovizor – koji prikazuje prikaz kamere sa zadnjeg prozora u centralnom retrovizoru – plus funkcionalnost digitalnog ključa za iPhone i Android telefone, brži bežični punjač za telefon od 15 V (sa 5 V) i USB -C portovi koji zamenjuju USB-A.

Tu je i unapređeni sistem za prepoznavanje glasa, ‘ogledalo za razgovor’ koji omogućava putnicima da razgovaraju sa putnicima pozadi i ultrazvučno upozorenje za putnike pozadi, koje se oglasi sirenom i obaveštava vlasnika ako su deca ili kućni ljubimci ostavljeni na zadnjim sedištima nakon vozila je zaključan.

Palisade će biti prvo Hiundai vozilo u Australiji koje će ponuditi tehnologiju za automobile povezane Bluelink kompanije, koja omogućava vlasnicima da prate svoje vozilo, prethodno zagrevaju ili prethodno ohlade kabinu, provere da li su vrata ili prozori otvoreni, prate intervale održavanja, i još.

Hiundai Australia tek treba da potvrdi koje od prekomorskih funkcija će biti dostupne sa Bluelink-om lokalno. Kompanija je obećala da će se „[proširiti] u asortimanu modela Hiundai“ nakon svog debija Palisade – mada na kojim će automobilima će biti prvi tek treba da bude objavljeno.

Bezbednosni paket Palisade je proširen podrškom za raskrsnicu za autonomni sistem za hitno kočenje okrenut napred, plus autonomno kočenje u slučaju nužde malom brzinom pozadi i mogućnost da se automobil pomeri na parking mesto sa privezka za ključeve, kada stoji pored vozila .

Sistem prilagodljivog tempoma sada može da otkrije i uspori za krivine na putu, i integrisan je u nadograđeni sistem „Highvai Driving Assist II“ koji „održava [s] podešenu udaljenost i brzinu od vozila ispred sebe kada se vozi autoputem i pomaže u centriranju vozila u traci.”

Vazdušni jastuci su dodati da zaštite tela putnika u drugom redu – a ne samo glave – čime je ukupan broj vazdušnih jastuka povećan na devet, uključujući vazdušne zavese za sva tri reda. Međutim, između prednjih sedišta nema centralnog vazdušnog jastuka.

Iako Hiundai Australia tek treba da potvrdi detalje, Drive razume da će ažurirani Palisade zadržati izbor između 217kV/355Nm 3,8-litarskog neturbo benzinskog V6 sa pogonom na prednje točkove ili 147kV/440Nm 2,2-litarskog turbo dizel motora sa četiri cilindra. sa pogonom na sva četiri točka.

U SAD, Palisade dobija režim za vuču kada je pogon na sve točkove opcioni sa svojim 3,8-litarskim benzinskim V6, koji duže drži brzine i smanjuje frekvenciju menjanja. Nejasno je da li će ovo biti u ponudi sa australijskim dizel modelima.

Dostupne boje eksterijera u SAD uključuju Abiss Black, Hiper Vhite, Steel Graphite, Sierra Burgundi, Tiphoon Silver, Moonlight Cloud i Robust Emerald novi za 2023. godinu. Opcije presvlake od tkanine, kože, prave kože i napa kože dostupne su u inostranstvu

U SAD će takođe biti dostupan KSRT model sa terenskom tematikom, koji će dodati tamne točkove od 20 inča, maske “hrapavog izgleda”, zaštitne ploče i obloge vrata, tamnu prednju rešetku, crne krovne šine, električni šiber i crna presvlaka od kože. Nejasno je da li će ovo doći u Australiju.

Hiundai Palisade 2023. treba da se pojavi u australijskim salonima u trećem kvartalu 2022. (od jula do septembra). Lokalne cene i specifikacije biće objavljeni bliže lansiranju, zajedno sa asortimanom modela.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button