fbpx
Automobili

Škoda Eniak iV električni SUV potvrđen za Australiju 2023

Potpuno električni 2023 Škoda Eniak iV i Eniak Coupe iV (četvora vrata) trebalo bi da stignu u Australiju u drugoj polovini 2023. godine, potvrdila je kompanija.

Obraćajući se medijima na predstavljanju novog velikog SUV-a Škoda Kodiak, portparol brenda je potvrdio da dolazi prvo Škodino električno vozilo za Australiju i da će „početi da prima porudžbine od sledeće godine“.

Brend je takođe potvrdio da će od lansiranja biti u ponudi i tradicionalni karavan i ‘kupe’ sa četvoro vrata.

Škoda Eniak iV je potpuno električno vozilo koje se vozi na namenskoj ‘MEB’ platformi Folksvagen grupe i po dimenzijama se nalazi između Karok-a srednje veličine i velikog Kodiak-a.

Iako je nejasno koje su verzije ili specifikacije namenjene Australiji, Škoda Eniak iV se namerno nudi kao vozilo sa pogonom na zadnje točkove sa snagom od 109kV, 132kV i 150kV, ili pogon na sve točkove sa 195kV ili 225kV u kućištu. modela performansi Eniak RS.

Zatraženi domet – prema evropskim VLTP protokolima – je od 355 km do 537 km u zavisnosti od modela, pri čemu Coupe verzije nude veći domet zbog svojih aerodinamičnijih karoserija.

Paketi baterija na međunarodnom nivou se kreću od opcija od 52kVh i 58kVh (neto kapacitet) za početne automobile sa pogonom na zadnje točkove, sa baterijom od 77kVh rezervisanom isključivo za vodeći model sa zadnjim pogonom, ili za standardnu i RS verziju sa pogonom na sve točkove.

Cene za Australiju tek treba da budu potvrđene, međutim, cene Eniak-ovih lokalnih rivala su od približno 65.000 do 75.000 dolara pre troškova na putu.

Pratite Drive za sva najnovija ažuriranja o Škoda Eniak iV asortimanu za 2023. godinu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button