Automobili

Konačni HSV Maloo GTSR ikada napravljen naveden sa cenom od blizu milion dolara

V8 ute visokih performansi želi da se pridruži nizu nebeskih prodajnih cena koje su australijska vozila proizvela poslednjih meseci.

Poslednji HSV Maloo GTSR koji je ikada napravljen izašao je na tržište u zapadnoj Australiji, sa traženom cenom od 958.000 američkih dolara.

Ute visokih performansi (ploča za izradu 600 od 600) naveden je kod dilera Gardner Autos, koji je automobil isporučio novi 2017. godine.

Umesto da ga proda po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 96.990 dolara (plus troškovi na putu) kada je stigao, zastupništvo sa sedištem u Canningtonu odlučilo je da sedi na svojoj dragocenoj imovini skoro pet godina. Prema proceni prodavca, tokom tog perioda vrednost je porasla za faktor od oko 1000 procenata.

Samo 27 km je na satu, a vozilo još uvek nije registrovano.

Snaga dolazi od 6,2-litarskog V8 benzinskog motora sa prednapunjenim motorom, a on šalje 435kV / 740Nm na zadnje točkove pomoću šestostepenog ručnog menjača.

To omogućava behemotu sa dva vrata od 1825 kg da završi referentni sprint od 0-100km / h za traženih 4,2 sekunde, na putu do maksimalne brzine od 318km / h.

Spisak prati nekoliko rekordnih prodajnih cena za australijska vozila poslednjih meseci. Ranije ove godine, „poslednji“ izgrađeni Holden Commodore prodat je privatnom kupcu za prijavljenih 750 000 američkih dolara, a, manje od nedelju dana kasnije, HSV Maloo GTSR V1 prodat je za 1,05 miliona američkih dolara na aukciji.

Kliknite bilo koju gornju sliku da biste pogledali širu galeriju.

Ažuriranje: Ranija verzija ove priče rekla je da je vozilo uvršćeno u prodaju dolazilo sa originalnom trogodišnjom garancijom od 100.000 km. Ima saldo preostale garancije od datuma kada je prodavac prijavio da je vozilo prodalo.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close