fbpx
Uncategorized

Da li je nezakonito parkirati preko dva parking mesta?

Parkirate automobil i tek ste preko reda – u redu je, zar ne?

Označene linije su tu kao vodič koji neki vozači ignorišu, primoravajući druge da pređu na sledeće parking mesto.

Pored toga, neki vozači poseduju velike automobile ili automobile koji ne mogu da stanu na jedno parking mesto.

Da li je legalno parkirati preko dva parking mesta u Kvinslendu?
Uredba 211 Australijskih putnih pravila kaže da, kada su parking mesta obeležena na putu, ne smete da zauzimate više od jednog mesta, osim ako je vaše vozilo duže ili šire od dužine prostora.

Ako je vaše vozilo preveliko, morate zauzeti samo onoliko mesta koliko je potrebno.

„Kazna za kršenje ovog pravila je 57 dolara, ali lokalne samouprave imaju moć da odrede sopstvene kazne za prekršaje u vezi sa parkiranjem, pa se to može razlikovati u nekim oblastima“, rekao je portparol za transport i glavne puteve za Drajv.

Upozorenje za spojler, ne samo da Kvinslend sledi ovo pravilo, već će se i kazne razlikovati od države do države.

Da li je legalno parkirati preko dva parking mesta u Novom Južnom Velsu?
„Nije legalno parkirati na dva parking mesta, ali sve zavisi od okolnosti“, rekao je za Drajv portparol policije Novog Južnog Velsa.

„Na parking mestima, koja su pod kontrolom saveta, vozilo koje nije parkirano u potpunosti u okviru parking mesta ili koje koristi više parking mesta nego što je potrebno može dobiti kaznu od 86 dolara.

Posebna izuzeća ili dozvole za parkiranje mogu se tražiti u skladu sa (Opštim) propisima o drumskom prevozu preko vašeg lokalnog veća ako imate preveliko vozilo na koje je možda pričvršćena prikolica.

Da li je legalno parkirati na dva parking mesta u Južnoj Australiji?
„Ne postoji odbrana ili izuzeće koje dozvoljava nekome da se nepropisno parkira zbog ponašanja drugog vozača, uključujući i ako drugo vozilo blokira deo parking mesta ili je parkirano na više mesta“, rekao je portparol Odeljenja za infrastrukturu i transport. Pogon.

Kršenje pravila 211 izaziva naknadu za otpis od 56 dolara i maksimalnu kaznu do 1250 dolara.

Da li je legalno parkirati preko dva parking mesta u Viktoriji?
„Podstičemo sve učesnike u saobraćaju da bezbedno dele put i budu pažljivi prema drugim vozačima – uključujući i pridržavanje uslova za parkiranje“, rekao je za Drajv portparol Viktorijinog odeljenja za transport i planiranje.

„Prekršaj je nepovrediv, pa ako bi neko primio obaveštenje o kršenju, trenutna kazna je 37 dolara. Maksimalna kazna povezana sa nepoštovanjem ovog pravila puta je tri kaznene jedinice, ili 555 dolara.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button