Automobili

Chevrolet Corvette 2022. prvi put se pojavio u Australiji na The Bendu ovog vikenda

Australijska javnost će ovog vikenda moći da pogleda Chevrolet Corvette 2022. ovog vikenda na događaju OTR Supersprint Supercars Championship 2021. godine.

Tizeri objavljeni na nalozima društvenih mreža GM Specialti Vehicles (GMSV) kriptično sugerišu nešto „Samo oko zavoja“, snažno nagoveštavajući da će igrači moći da priđu izbliza i lično sa dugo očekivanim sportskim automobilom u The Bend Motorsport Parku ovog vikenda u Južnoj Australiji.

Očekuje se da će automobil biti uključen u počast Holden-u „Final Roar“ koji će videti kako različiti modeli Holden-a putuju u koloni od Nacionalnog muzeja automobila u Adelaide Hills-u do staze The Bend na istoku države. Tribute pogon je dizajniran da isprati pločicu s Holden Commodore-om na Supercar prvenstvu, dok se timovi prelaze u Chevrolet Camaro 2022. godine.

Iako će se fabrički izrađene korvete sa desnim volanom prodavati u Australiji od kraja 2021. godine, niz primeraka sa levim volanom trenutno se nalazi na lokalnom tlu u promotivne svrhe. Verovatno će neki od njih biti na raspolaganju tokom vikenda, možda čak i pođu na stazu za demonstraciju.

Australijski automobili isporučivaće se u visokim mehaničkim specifikacijama, a kupci će dobiti izbor od pet varijanti po ceni od 144.990 dolara plus troškovi na putu.

Sve lokalne varijante biće opremljene paketom Z51 Performance (opcionalno u SAD-u) koji dodaje dvomodalni sportski izduv, prilagodljivo ogibljenje, veće Brembo kočnice, elektronski diferencijal sa ograničenim klizanjem, poboljšanu aerodinamiku i dodatno hlađenje za svojih 369kV / 637Nm prirodno -aspirirani 6,2-litarski V8, koji pojačava snagu od standardnog modela od 365kV.

Svi automobili isporučeni u Australiji takođe će se standardno isporučiti sa sistemom prednjeg podizača koji podiže prednji kraj pritiskom na dugme.

Ove australijske korvete sa desnim volanom počeće da se kotrljaju sa proizvodne linije u Bovling Green-u, Kentucki, SAD, tokom poslednjih nekoliko meseci 2021. godine. Prve isporuke treba da stignu neposredno pred Božić.

U međuvremenu, verovatno će ljubitelji Supercara prvi put pogledati Chevrolet Corvette ovog vikenda u The Bendu za 2021 OTR Supersprint događaj.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close