Automobili

Audi R8, „ikona prošlosti, ali ne nužno i budućnosti“

Pojavom električnog, Audi R8 i Audi TT možda žive poslednje godine komercijalizacije.
Nekoliko godina u vrućem sedištu, Audi R8 nastavlja da se odupire novim ekološkim standardima, uprkos prisustvu prapostojnog motora ispod haube, naime atmosferskog V10. Budućnost nemačkog superautomobila još uvek je prilično nejasna, čak ni unutar Audija, koji u budućnosti nije nužno protiv 100% električnog R8 , a da zaista ne kaže da će jednog dana postojati.

Zapravo, ranije 2021. godine, izvršni direktor marke Markus Duesmann najavio je da bi električni R8 „mogao imati smisla“ , ne potvrdivši da će postojati. Drugim rečima, prilično dobro znamo kakav će biti budući Audi R8, ali jednostavno ne znamo da li će postojati. Očigledno je da nekoliko meseci nakon izjava izvršnog direktora Audi nije nužno napredniji u pogledu izvodljivosti električnog R8 .

Hildegard Vortmann, direktor prodaje i marketinga brenda, nedavno je dala intervju našim kolegama iz Top Gear-a o budućem asortimanu proizvođača. Potvrdila je da će Audi lansirati više novih električnih vozila od termičkih modela 2021. godine, iako električna sportska verzija još nije na programu.

“Audi R8 je ikona naše marke. Ali ikone prošlosti nisu nužno ikone budućnosti. Potomak Audija R8 ne mora biti samo R8 sa električnim motorom. R8, svakako, ali drugačijeg R8 “ , izjavila je u kolumnama Top Gear-a. Teško je zamisliti Audi R8 drugačiji od ovog koji danas poznajemo, ali to je ono što se pojavljuje ako bi trebalo da bude zamenjen.

Prilično je ista priča koja nastaje sa strane Audija TT, koji neće biti zamenjen kao takav , već modelom koji će bolje zadovoljiti očekivanja novih kupaca. “Isto je i sa Audijem TT. TT je autentičan automobil u pokretu, ali kupci su se promenili i interesovanje za roadstere jenjava”, kaže Hildegard Vortmann. Ne baš optimistična izjava za budućnost Audija TT, iako je „Audi oduvek pravio emocionalne modele“ i nema razloga da se to menja u budućnosti, čak ni s pojavom električnog automobila. Audi E-tron HD je možda najbolji primer.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close