fbpx
Automobili

2021. godine predstavljen je Volksvagen ID.4 GTKS: Električni SUV performanse nadmašuje Golf R

Volksvagen ID.4 GTKS iz 2021. godine zvanično je predstavljen, uoči njegovog evropskog predstavljanja kasnije ove godine.

Verzija visokih performansi Volksvagenovog prvog električnog SUV-a, vodeći ID.4, prvi je u nizu vrućih ID električnih vozila sa GTKS oznakom, nudeći više snage, dotjeranog stila i sportskih detalja u unutrašnjosti.

Snaga performansnog SUV-a je litijum-jonska baterija od 77kVh, koja šalje snagu na dva elektromotora za kombinovanu izlaznu snagu od 220kV.

To je 7kV više od odlazećeg Volksvagena Golf R u Australiji, mada zaostaje za 235kV proizvedenim u novoj generaciji modela Mk8, koji će lokalno doći 2022. godine.

Pogon na sva četiri točka omogućava sprint od 6,2 sekunde od 0-100km / h – po ritmu odgovara novom Volksvagen Golf GTI, a dolazi za 2,3 sekunde brže od 150kV varijanti ID.4 sa zadnjim pogonom.

Najveća brzina je povećana sa 160km / h na 180km / h, zahvaljujući revidiranom elektronskom ograničenju.

Dodavanje vuče prednje osovine smanjuje navodni domet vožnje u evropskom VLTP ciklusu sa 520 km na 480 km. Brzo punjenje od 125 kV omogućava brzo dodavanje 300 km dometa u bateriju za 30 minuta.

20-inčni aluminijumski točkovi standardno ispunjavaju lukove, a kupci mogu nadograditi na 21-inčne jedinice skrivajući kočnice većih performansi napred (iako su bubanj kočnice zadržane pozadi).

Opcijom Sportskog paketa smanjuje se visina vožnje za 15 mm i dodaju se i tvrđi sportski ovjes i progresivno upravljanje, dok Sports Plus paket dodaje prilagodljive amortizere i otključava do pet načina vožnje: Eco, Comfort, Sport, Individual i Traction.

Na stajling prednjem delu, vizuelne promene u odnosu na uobičajeni ID.4 uključuju revidirani prednji odbojnik sa umecima rešetke u obliku saća i LED svetla za maglu sa tri tačke, plus bočne suknje u boji karoserije, crni krov i zadnji spojler, novi zadnji branik i GTKS značke.

Matrična LED svetla su standardna, kao i LED zadnja svetla sa 3D efektom pune širine.

Unutrašnji putnici uživaju u skupu sportskih sedišta sa utisnutim GTKS-om sa crvenim kontrastnim šavovima, zajedno sa instrument tablom od umetne kože „Ks-Blue“, volanom sa ravnim dnom (sa GTKS oznakama) i klavirskim crnim oblogama.

Dostupne funkcije koje se uklapaju standardno ili opcionalno uključuju 12-inčni ekran osetljiv na dodir za info-zabavu, grejani volan, ambijentalno LED osvetljenje od 30 boja i head-up ekran proširene stvarnosti.

Volksvagen ID.4 GTKS iz 2021. godine biće u prodaji u Evropi početkom druge polovine 2021. godine, po ceni od 50.415 EUR (Nemačka) – nešto manje od 6000 EUR (9300 USD) više od trenutnog najpovoljnijeg zadnjeg pogona od 77 kVh ID.4.

Ne očekujte da ćete videti vrući crossover na australijskim obalama, a naši zaostali propisi o emisijama pomeraju lokalni dolazak ID.4-a na 2023. godinu i kasnije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button