Automobili

Mazda Miata sledeće generacije navodno dobija Skyactiv-X hibridno podešavanje

Mazda je ranije potvrdila da će sledeća Miata biti elektrifikovana, a sada Autocar izveštava da će sportski automobil imati blagu hibridnu postavku.
Autocar tvrdi da će se ispod haube nalaziti motor Skyactiv-X, koji ima za cilj ekonomičnost goriva, a istovremeno povećava izlazni obrtni moment.


Očekuje se da će sledeća Miata stići sredinom 2020-ih.
Ranije ove godine, Mazda je potvrdila za Car and Driver da će poštovani MX-5 Miata dobiti neki oblik elektrifikacije kada stigne sledeća generacija. Sada izveštaj Autocar-a baca više svetla na sledeći Miatin pogon, a publikacija tvrdi da će sledeći roudster, za koji se očekuje da će debitovati sredinom ove decenije, pokretati novi Skyactiv-X motor kompanije sa blagim hibridnim podešavanjem.

Skyactiv-X je prvi put debitovao na evropskom tržištu krajem 2019. godine pod haubama Mazde 3 i CX-30. Mazda je obećala da će ova porodica motora uskoro biti dostupna u Sjedinjenim Državama, ali je njen dolazak odložen početkom 2020. i nismo čuli nikakve novosti o njegovom statusu u SAD od početka pandemije COVID-19. Skyactiv-X ima kompresijsko paljenje kontrolisano varnicom, složenu tehnologiju koja povećava i efikasnost i performanse.

Ako Mazda bude u stanju da konačno sertifikuje Skyactiv-X motor u Sjedinjenim Državama, sledeća Miata će verovatno nastaviti sa četvorocilindričnim motorom, sada sa malim kompresorom koji je dodat da istiskuje vazduh u cilindre kada motor koristi varnicu. kontrolisano paljenje. Međutim, sa Mazdinim obećanjem da će elektrifikovati celu svoju liniju do 2030. godine, Miata će verovatno imati blagi hibridni sistem sa remenskim pogonom koji se nalazi na najnovijim verzijama Skyactiv-X dostupnih u Evropi.

Mazda kaže da 2,0-litarski četvorocilindrični Skyactiv-X proizvodi oko 30 odsto više obrtnog momenta od 2,0-litarskog Skyactiv-G jedinice koja trenutno pokreće Miatu. Originalni Skyactiv-X je takođe vratio impresivne brojke uštede goriva na evropskom testnom ciklusu, a mogao bi biti još efikasniji sa blagim hibridnim sistemom. Očekuje se da će ručni menjač ostati opcija. Više detalja o sledećoj generaciji Miata trebalo bi da se pojavi u narednom periodu

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close