fbpx
Automobili

2019 BMV Ks7 kDrive30d pregled

Ako ništa ne premašuje kao višak, a sa bilo čime vrednim činjenja vredi preterati, onda je to napravila prva generacija BMV Ks7.

Iako je BMV ranije ponudio verzije svog Ks5 sa sedam sedišta, on nikada nije igrao na tržištu trorednih SUV-a „u punoj veličini“, dok suparnički Mercedes-Benz to nudi sa konceptualno sličnom GLS linijom.

U slučaju Ks7, blisko povezani Ks5 pruža osnove – dele ključne komponente motora, menjača, vešanja i šasije, ali Ks7 se može pohvaliti impozantnijim dimenzijama: 22 cm dužim, a međuosovinsko rastojanje posebno produženo za 13 cm.

Paleta kreće sa Ks7 kDrive 30d sa 119.900 USD pri lansiranju, ali sada je navedena u 124.900 USD plus na putevima u svojoj najosnovnijoj opremi. Verzija koju ovde vidite ide u potpunom luksuzu sa paketom izgleda Pure Ekcellence Design Pure Ekcellence od 15.000 američkih dolara i pojedinačnim kompletnim kožnim ukrasnim paketom od 4500 USD.

Standardne specifikacije teško da nedostaju vrhunskim dodacima, sa 20-inčnim aluminijumskim felnama, panoramskim krovnim krovom, mekim zatvaranjem vrata, prilagodljivim LED farovima, ulaskom i startom bez ključa, vazdušnim oslanjanjem, head-up displejom, oblogom od prave kože „Vernasca“ , prednja sportska sedišta sa grejanjem, sedišta drugog reda podesiva po snazi, podeljena zadnja vrata sa motorom, bežično punjenje telefona i četvorozonska kontrola klime. Samo vrh ledenog brega, zaista.

Napredan kao što BMV slika svoj najnoviji sistem za zabavu i zabavu, softver ima popriličan udeo u problemima sa zubima. Većina matičnih funkcija OS7.0 su bez problema, ali čini se da se prepoznavanje glasa bori sa Aussie akcentima, kontrola pokreta nije ništa drugo do novitet od kojeg ćete odustati, CarPlai aktivacija je hit-and-miss, a Bluetooth glitches su značili da dok se telefoni prikazuju kao upareni, oni ne mogu da strimuju ili upućuju pozive.

Plumping za BMV Individual unutrašnju opciju stvari prebacuje sa luksuznih na potpuno bogate. Završen u nadograđenoj koži „Merino“ u kombinaciji slonovače u boji Bele i Noćno plave boje, ovaj automobil izgleda u istoj meri luksuzan kao i gornja polica serije 7.

Povezan sa paketom Design Pure Ekcellence, tu su i proširena koža na vratima i zadnjim unutrašnjim pločama, prednja udobna sedišta, sportski volan, pokrivač od Alcantare i pločice pragova sa individualnim brendom, uz točkove od 22 inča, farove sa laserskim svetlima i premium Harman Kardon Audio sa 16 zvučnika.

Što se tiče unutrašnjeg prostora, apsolutno ga ne nedostaje. Putnici na prednjim sedištima udaljeni su od udaraca laktima i dobijaju zapovednički pogled na put ispred sebe.

Plišani drugi red raskošno je podstavljen, ima dovoljno prostora za razvlačenje u svim pravcima, plus mogućnost električnog podešavanja. Nema veze da zovete pušku, ovo je verovatno najbolje mesto za odmaranje sati na dugom putovanju.

Treći red je takođe zvezda. Možda se neće složiti sa namenskim nosačem za ljude, poput Mercedes-Benz V-klase, kada je prostor u pitanju, ali dve odrasle osobe mogu lako i udobno da se uguraju u zadnja sedišta i izađu sretne i bez grča nakon produženih zadržavanja. na putu.

Iako Ks5 sa sedam sedišta radi za kratka putovanja sa mladim putnicima, Ks7 odgovara najrazličitijim ljudskim okvirima i dužinama putovanja u krajnjem zadnjem redu.

Kao vodeći model, sve je električno. Sva tri reda sedišta mogu se preklopiti bez fizičkog napora zahvaljujući dugmadima u prtljažniku koji omogućavaju maksimalno sedenje sa 326L prostora za prtljažnik ili maksimalno nošenje tereta, 2120L, u zavisnosti od toga šta će vam zatrebati.

BMV-ov 3,0-litarski linijski šestocilindrični turbo dizel motor razuman je izbor za automobile ove veličine. Sa snažnim obrtnim momentom od 620 Nm od 2000 do 2500 o / min, dovoljno je vučne snage od malo iznad praznog hoda da ubrza Ks7 kDrive 30d bez muke i oklevanja.

Dizel motori možda nisu poznati po svojoj prefinjenosti, ali iz unutrašnjosti automobila teško ćete odabrati šta je ispod poklopca motora.

Najveća snaga od 195kV pri 4000 obrtaja u minutu takođe dobro stoji za automobil koji ne teži da bude heroj performansi bilo koje vrste. Postoje snažniji motori višeg dometa, naravno, ali tvrdnja od 0 do 100 km / h od 7,0 sekunde daje pogonu na sva četiri točka Ks7 više mogućnosti nego što će većini ikada trebati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button