fbpx
Automobili

Budući Renault Kadjar ponovo je nestao

Druga generacija francuskog SUV-a iz segmenta C trebalo bi da započne svoju karijeru sledeće godine.
Prva generacija Renault Kadjar-a na tržištu je od juna 2015. Ovaj model je napravljen da postigne neke rekorde prodaje. Ali, na nesreću Renaulta, godinu dana kasnije, pravi plimni talas pogodio je segment SUV-ova drugom generacijom Peugeota ​​3008, koji je zahvaljujući olovci Žila Vidala osvojio sve na svom prolazu.

3008 je brzo postao jedan od najprodavanijih Peugeotova, daleko iznad očekivanja kompanije Lion. Očigledno je da to nije poslovalo sa Renault Kadjarom, koji se tokom cele karijere razvijao u senci 3008. Što se tiče prodaje, još je rečitiji od prošle godine, u Francuskoj je još uvek imao „Peugeot 3008“. 45.165 protiv samo 19.679 Renault Kadjar.

Da bi se suočio sa Peugeotom 3008, koji je upravo ponudio restiling i nove plug-in hibridne motore, Renault će morati naporno raditi sa sledećom generacijom svog Kadjara zakazanom za 2022. godinu . Posebno će biti potrebno ažurirati motore, pošto je trenutni Kadjar i dalje zadovoljan samo termo blokovima. Sledeći model biće zasnovan na novoj platformi Saveza, odnosno CMF / CD, koji je novi Nissan Kashkai upravo lansirao.

To, prema tome, znači da će biti novih motora, sa dolaskom mase hibridnih jedinica, punjivih ili ne, novog trocilindričnog turbo benzina na hibrid koji se mogu puniti i potencijalnom eliminacijom dizela. Pored motora, ova nova arhitektura omogućiće i ugradnju novih, savremenijih pomagala u vožnji. Kadjar bi takođe mogao da stigne na sedam mesta da se takmiči sa Peugeotom 5008 i drugim Volksvagen Tiguan Allspaceom . Ako se potvrdi dolazak verzije sa sedam sedišta, ovo bi moglo dovesti do kraja Koleosa.

Prvi kriterijum kupovine automobila je stil, imaće posla za Renault pre nego što zaseni 3008. Stoga bi dizajnerski timovi Renaulta (koji sada vodi Gilles Vidal, to se ne dešava). Ne treba izmišljati) trebalo bi da se odluče za manje saglasan sporazum i agresivniji stil. Izbačeni prototipi su i dalje previše maskirni da bi nam pružili bilo kakvu ideju o konačnim oblicima modela. Druga generacija Kadjara trebalo bi da ima pravo na veću rešetku i novu optiku u obliku slova „C“.

Pozadine, promene će takođe biti značajne sa progresivnijim padom krova, bez dostizanja onog kod Renault Arkane , koja tvrdi da je „pravi“ SUV kupe. Prve skice budućeg Kadjara trebali bismo otkriti u narednih nekoliko meseci, pre početka marketinga koji bi trebalo da se održi sledeće godine, sedam godina nakon lansiranja prve generacije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button