fbpx
Automobili

Lansiranje Alfa Romea Tonale još jednom odloženo?

Novi direktor brenda, Jean-Philippe Imparato, želi da italijanski SUV ima koristi od “efikasnijeg” priključnog hibridnog motora.
Alfa Romeo Tonale , prošlo je dosta vremena od kada smo čuli za njega, ali brend još uvek nije predstavio konačnu verziju nakon koncept automobila, najavio je što bliže serije, predstavljen na Salonu automobila u Ženevi 2019. one koja se očekuje pošto je spasilac marke koja u svom katalogu imaju samo dva modela već odavno prošao i, očigledno, još uvek treba malo da se odloži paljenje .

Zaista, prema najnovijim informacijama koje su prenele naše kolege iz Automotive Nevs-a , predstavljanje Alfa Romea Tonale i dalje treba odložiti, odlaganje od najmanje tri meseca , što bi odložilo njegovo lansiranje za početak 2022. godine s obzirom na činjenica da je trebalo da zvanično započne karijeru sledećeg novembra.

Očigledno postoje razlozi za ovo kašnjenje, a poteklo bi od Jean-Philippea Imparata, novog šefa italijanske firme, koji je ranije službovao u Peugeotu. Prema internom izvoru, potonji bi želeo da hibridni pogonski sklop koji vozi Tonale bude efikasniji , što bi odgodilo prethodno uspostavljeno lansiranje.

Podsećanja radi, Alfa Romeo Tonale biće zasnovan na istoj platformi kao i Jeep Compass . Stoga bi Tonale takođe trebalo da ima pravo na isti pogonski sklop, naime dve priključne hibridne verzije od 190 i 240 konjskih snaga . Ova dva motora nose 1,3-litarski četvorocilindrični benzinski agregat podržan električnim motorom od 60 konjskih snaga postavljenim na zadnjoj osovini. The 11.4 kVh baterija pokreće električni motor i omogućava 190 i 240 konjskih snaga Jeep Vrangler 4KSE da pokrije samo pod 50 kilometara na sve električne osnovi.

Alfa Romeo Tonale bi zbog toga trebalo da ima koristi od nekih podešavanja, a da inženjeri ne pregledaju ceo mehanički deo od vrha do dna. Ostaje da se vidi kako će se to prevesti na papiru, a posebno na putu. U svakom slučaju, nismo baš spremni da uskoro na našim putevima vidimo novu Alfu Romeo, osim Giulie ili Stelvio-a.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button