fbpx
Automobili

Automobil Microlino za električnu proizvodnju razbija poklopac

Švajcarski proizvođač Micro Mobiliti Sistems AG predstavio je konačnu proizvodnu verziju svog slatkog električnog mikro automobila na bateriju Microlino.

Nazvan Microlino 2.0, dvosed sa inspiracijom BMV Isetta, biće pušten u proizvodnju kasnije ove godine, nakon što je prvi put prikazan javnosti na sajmu automobila u Ženevi 2016. godine.

Od tada je kompanija primila oko 24.000 rezervacija za svoj mikro automobil, koji će se proizvoditi u fabrici kompanije u Torinu u Italiji.

“Nakon nekoliko godina razvoja i više izazova nego što smo mogli zamisliti, ponosni smo što možemo prvi put prikazati serijsku verziju Microlina”, rekao je Vim Ouboter iz Micro Mobiliti Sistems.

Tri modela modela – Urban, Dolce i Competizione – biće ponuđene pri lansiranju, zajedno sa tri različita kapaciteta baterija.

Početni model je Urban, kompanija koja obećava besprekoran pristup dizajnu. Dostupno u samo dve boje – beloj ili narandžastoj – Urban izdanje ima unutrašnjost od tkanine i tvrdi krov (mada se može izabrati i preklopni krovni prozor).

Varijanta Dolce dolazi u izboru od pet retro boja istaknutih hromiranim ukrasima. Krovni krov koji se sklapa standardno je opremljen (iako kupci mogu izabrati tvrdi krov, ako to više vole) dok su unutra sjedala, armaturna ploča i upravljač obrubljeni mješavinom tkanine i veganske kože.

Dostupne su tri opcije litijum-jonske baterije: paket od 6 kVh sa dometom od 95 km, paket od 10,5 kVh za domet od 175 km i paket od 14 kVh sa dometom od 230 km. Vreme punjenja je procenjeno na između tri i četiri sata do 80 % kapaciteta na uobičajenoj kućnoj utičnici.

Unutra se jede za dvoje iza spoljne preklopne nadstrešnice, dok je kapacitet tereta naveden na 203 litre, ili kako Micro specificira, „tri gajbe piva“.

Kompanija trenutno ima kapacitete za proizvodnju oko 7500 automobila godišnje, ali se nada da će se povećati ako postoji potražnja. Cene za Microlino počinju od oko 12.500 EUR (23.500 AUD USD).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button