Automobili

2022 Toiota Corolla Cross ulazi između C-HR i RAV4

Toiota Corolla Cross iz 2022. godine najnoviji je dodatak Toiotinoj SUV liniji. Uklapa se između C-HR i RAV4 i takmičiće se u subkompaktnom SUV segmentu. Očekujemo da će početi oko 24.000 USD i kretati se iznad 30.000 USD. Toiota proširuje liniju Corolla novom verzijom crossovera pod nazivom – iznenađenje – Corolla Cross.

Ovaj model je prvi put prikazan na globalnim tržištima prošle godine, a put u SAD kretaće se kasnije ove godine kao model 2022. godine. Sa višom karoserijom od limuzine Corolla i hečbekom, opcionim pogonom na sva četiri točka i crnom plastičnom oblogom karoserije, uklapa se u sve osnovne zahteve za subkompaktni SUV segment u kojem će se takmičiti. Ali ne nudi ništa posebno novo, poput hibridnog pogonskog sklopa ili divljeg stila.

U poređenju sa Tojotinim drugim subkompaktnim SUV-om, C-HR, Corolla Cross je daleko konvencionalnijeg izgleda. Takođe je duži, širi i viši, sa više prostora na zadnjim sedištima i nekoliko dodatnih kubnih metara prtljažnog prostora. Ali i dalje je znatno manji od RAV4 i trebalo bi da bude i mnogo jeftiniji. Očekujemo početnu cenu od oko 24.000 američkih dolara za pogon na prednje točkove L, a opterećene verzije AVD prelaze 30.000 američkih dolara.

Standardni motor je isti kao i nadograđeni motor limuzine Corolla, 2.0-litarski linijski četvorostruki motor sa 169 ks i obrtnim momentom od 150 funti. CVT automatik je jedini izbor menjača, a pogon na prednje točkove je serijski, a pogon na sve točkove je opcionalan. Toiota tvrdi da zajedno kombinuje do 32 milja po galonu, a Corolla Cross je procenjena na vuču do 1500 kilograma.

Unutrašnjost krosovera liči na svog stabilnog limuzinu, sa sličnim dizajnom kontrolne table i informativno-zabavnim ekranom u obliku tableta koji niče iz središnjeg sloja. Corolla Cross je petsed sa preklopnim zadnjim sedištima od 60/40; putnici tamo uživaju u standardnim otvorima za vazduh i opcionalnim USB priključcima, a takođe su i opcija podiznih vrata.

Toiota nije tačno rekla kada će se Corolla Cross pojaviti u prodaji, ali očekujemo da će američke dilere stići do kraja godine. Potražite više detalja u narednih nekoliko meseci.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close