fbpx
Automobili

2022. cena i specifikacije Porsche Macan-a: Srednji SUV ponovo osvežen sa više snage, nova tehnologija

Porsche-ov popularni SUV srednje veličine dobija revidirani izgled, više gunđanja i novu tehnologiju za 2022. godinu, uoči električnog Macana 2023. godine.

Porsche Macan 2022. godine ažuriran je uoči dolaska australijskog salona u četvrtom kvartalu 2021. (od oktobra do decembra).

Drugi preokret životnog ciklusa srednjeg Porsche SUV-a, ažuriranja stila, enterijera, tehnologije i linije motora kompanije Macan iz 2022. godine namenjeni su da se verzija sa benzinskim motorom vidi do 2023. godine i kasnije, kada će i biti prodaje se uz predstojeći električni Macan u godinama koje slede.

Macan Turbo na benzinski pogon prestao je sa radom 2022. godine, a GTS i S modeli koji su sedeli ispod njega dobivali su nove motore i / ili pojačala snage kako bi se podudarali sa izlazima odlazećih Turbo i GTS.

Ažuriranja u stilu vode revidirana prednja maska sa preuređenim usisnicima za vazduh, prilagodljivim prilagodljivim LED farovima i centralnim naglasnim elementom, završenim u glavnoj boji karoserije na standardnim modelima ili crnoj boji na GTS-u.

Karakteristike su novi dizajn zadnjeg odbojnika i bočnih suknja, zajedno sa standardnim bočnim retrovizorima SportDesign i većim aluminijumskim felnama u prečniku – dimenzija 19 inča u prečniku na osnovnom Macanu, 20 inča na Macanu S i 21 inča na GTS-u – dostupno u sedam novih dizajna.

U ponudi je ukupno 14 boja, uključujući tri nove nijanse: Papaia Metallic, Gentian Blue Metallic i GTS-ekskluzivni Pithon Green (dostupan samo sa GTS Sport paketom).

Unutra se Macan pridružuje Panameri, Caienneu i 911 u usvajanju najnovijeg Porsche-ovog dizajna centralne konzole, sa tasterima osetljivim na dodir koji zamenjuju fizičke prekidače odlaznog modela.

10,9-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir koji pokreće najnoviji Porscheov softver za upravljanje komunikacijama nalazi se u središtu kontrolne table, sa Apple CarPlai-om i glasovnom kontrolom. Kraći birač brzine i standardni analogni sat koji se uklapaju u prednje putnike.

Novi Macan S zamenjuje svog prethodnika sa 260kV / 480Nm 3.0-litarskim jedno-turbo V6 za 280kV / 520Nm 2,9-litarskim tvin-turbo V6 pričvršćenim za menjač starog GTS-a. Porsche tvrdi da trči od 4,6 sekundi sa mesta do 100km / h (sa paketom Sport Chrono), prema maksimalnoj brzini od 259km / h.

Na vrhu asortimana je Macan GTS, pogonjen unapređenim 2,9-litarskim tvin-turbo V6, koji razvija 324kV i 550Nm – odgovarajući odlaznom Turbu. Zahteva se sprint do trocifrenih 4,3 sekunde (sa Sport Chrono-om), kao i maksimalna brzina od 272km / h.

Svi modeli voze sva četiri točka kroz sedmostepeni PDK automatski menjač sa dvostrukom spojkom i Porsche Traction Management pogon na sve točkove.

Ispod kože, revidirani prilagodljivi amortizer, podešavanje upravljača i šasije tvrdi da „[uravnotežuje] maksimalnu udobnost ovjesa i dinamične performanse sportskog automobila“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button