Automobili

Pregled Hiundai Tucson 2018: kupovina polovnih

Hiundai Tucson iz serije TL lansiran je 2015. godine i uvek se smatrao udobnim i zaokruženim kandidatom u prostoru srednjih SUV-ova. Za kupce Tucsona koji nisu novi, pogledaćemo „poslednje“ ažuriranje ažuriranja iz 2018.

Uskladivši nedavnu formu u Hiundaijevom naletu upečatljivih modela sledeće generacije, trogodišnji Tucson primio je samo sitne promene sa malim izmenama ispod kože.

Kao ponuda hleba i maslaca u ponudi SUV-a, prodaja bi trebala ostati jaka, ali ažuriranje srednjeg životnog ciklusa retko je revolucionarno, a segment SUV-a srednje veličine prilično je nemilosrdan.

Međutim, pojavljivanje je sve i ovo ažuriranje označava većinu dovoljno različitih okvira – oštriji stil, manje izmene pogona i nekoliko delova dodatne tehnologije.

Asortiman se i dalje nudi u četiri različite kategorije modela, ali sa neznatnom promenom u nomenklaturi – početni model Active je sada označen oznakom Go, pa ActiveKs iznad njega ne zvuči kao tako mala nadogradnja. Plusher Elite i Highlander ukrasi i dalje su na vrhu asortimana.

Iste tri opcije motora takođe se nastavljaju, počevši od osnovnog 2,0-litarskog četvorocilindričnog benzina koji razvija obrtni moment ranije nego ranije, istog 2,0-litarskog turbo dizela sa novim osmostepenim automatskim menjačem i nešto manje snažnim 1,6-motornim litarski turbo benzin dostupan samo za modele Elite i Highlander.

Iako pogonski sklopovi ostaju slični ili isti kao i ranije-sa mešavinom šestostepenih manuelnih, automatskih i sedmostepenih menjača sa dvostrukim kvačilom-šasija je prošla dodatno lokalno podešavanje kako bi pronašla slatko mesto na našim putevima.

Revidiranjem se proširuju i na druga mesta poboljšanja standardne opreme, počevši od Go-a, koji dobija 7,0-inčni infotainment sistem sa Apple CarPlai-om i Android Auto-om, kameru za vožnju unazad, unutrašnjost od tkanine, ručno podesiva sedišta, automatska LED svetla i 17-inčne čelične felne .

ActiveKs, prethodni najprodavaniji model, menja točkove za 17-inčne legure lepšeg izgleda i dodaje veći ekran sa 8,0 infotainment sistema, zadnje parking senzore, unutrašnjost presvučenu kožom, zvučni sistem sa osam zvučnika Infiniti i USB port na zadnjim sedištima. . Cene za ručno opremljeni Go počinju od 28.150 USD plus troškovi na putu, dok se za automatsko dodaje 2500 USD, a ActiveKs je dodatnih 700 USD povrh toga. Oboje ne dolaze sa AEB-om neophodnim za ocenjivanje ANCAP-a sa pet zvezdica, ali se može izabrati sa paketom Smart Sense po ceni od 2200 USD (sve navedene cene su od nove 2018. godine).

Paket takođe dodaje prilagodljivi tempomat, pomoć pri zadržavanju trake, nadzor mrtvog ugla, upozorenje na sudar pri saobraćaju unazad i automatsku pomoć pri dugim svetlima.

Na vrhu drveta Elite dobija paket Smart Sense kao standard i dodatne 18-inčne legure, električno sedište vozača, brisače za detekciju kiše, zatamnjena stakla, mrežu za prtljag pozadi i hromirane uspone.

Iako na prvi pogled izgleda slično kao ranije, neke izmene u unutrašnjosti osvežavaju asortiman – plutajući infotainment uređaj tablet je u skladu sa najnovijim modelima brenda, a nove funkcije, poput podloge za bežično punjenje mobilnog telefona, zadnjeg USB priključka i grejanog upravljača, zadržavaju model konkurentan sa rivalskim kompletom. Nije tako velik kao neki rivali srednje veličine, Tucson kompromituje prostor u drugom redu dovoljno prostran za sedišta za decu i bebe, ali nije naročito udoban za odrasle.

Prednje klupe nastavljaju da se osećaju prozračnim, sa dobrim prostorom za ramena i lepim rasponom podešavanja na vozačevom sedištu, dok prtljažnik ostaje veliki 488 litara – dobre veličine u ovom segmentu. Infotainment sistem je jednostavan za praktičnu udaljenost za unos dodirom i dopunjen je jednostavnim Apple CarPlai i Android Auto povezivanjem, mada desetogodišnja satelitska navigacija koja podržava ažuriranje karata dolazi kao standard.

Trik u razredima modela je promena u oblogama i osloncima sedišta – ActiveKs sa malom premijom već dobija kožu, ali tek na najskupljem Highlanderu suvozačevo sedište ima električno podešavanje, iako se taj model greje i ventilira. po prvi put zagrejan volan.

Kao i uvek, neki od uspeha Tucsona u Australiji svodi se na lokalno ugađanje koje uveliko pomaže da se oseća „dobro“ na našim različitim putevima. Naša lokalna lansirna vožnja bila je sveobuhvatna i uključivala je mešavinu puteva na autoputu, manevara u malom gradu i uvrnutog šljunka – nešto od svega što bi putnička porodica ili lutajući par mogli pronaći. I kao i ranije, Tucson se na putu ističe udobnom vožnjom i dobrom kontrolom karoserije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close