Automobili

2021 Bentlei Fliing Spur V-8 Oozes of Coin

Pre deceniju, bilo bi teško zamisliti da bi malo kovanica koje su iskopali računari ikad iznosilo išta. Ako ste kupili neki Bitcoin pre 10 godina i još uvek ga držite, možda ste na tržištu za novi Bentlei. Svi ti Bitcoin milioneri možda doprinose Bentlei-jevoj najboljoj godini globalne prodaje u istoriji brenda. Počevši od 199.725 USD (ili kupovina Bitcoin-a u aprilu 2011.

godine), novi Fliing Spur dolazi sa Bentleievim 4.0-litarskim V-8 sa dvostrukim turbopunjačem, motorom koji se deli sa nizom drugih vozila u grupi Volksvagen, uključujući Audi RS7, Lamborghini Urus i Porsche Caienne Turbo. U limuzini Bentlei, motor proizvodi 542 konjske snage i 568 funti stope obrtnog momenta, što je manje od opcionalnog tvin-turbo V-12 snage 626 ks. Ali V-8 Fliing Spur koji smo testirali je 86 kilograma lakši od Spur-a sa 12, jedva odustaje od bilo kakvog ubrzanja i uspeva da izbegne porez na gasa od V00-a od 1100 dolara. Odlazak na V-8 takođe štedi 24.400 dolara, mada je moguće da razlika u cenama neće omamiti ove novopečene milionere.

Važno je ovo: Fliing Spur ima šokantno sjajan sistem za kontrolu lansiranja. Jednostavno odaberite režim Sport, nagazite kočnicu i gas do plišanog tepiha, a zatim otpustite kočnicu, dok gas ostaje prikvačen. Bentlei sa pogonom na sva četiri točka naglo napreduje. Na pršljenima je utisnuta koža Cumbrian Green, nijansa koja je izgleda inspirisana vodom vojničkih igračaka. Pokretanje nakon lansiranja, pogonski sklop guta zloupotrebu. Pomislili biste da bi poluosovine osovina mogle eksplodirati, ali ne. Najveća prijetnja je 50-godišnjem viskiju koji bi mogao biti spreman u odjeljak zadnjih sjedišta. Na raspolaganju je i frižider.

Obavezno osigurajte svoj dragoceni teret. Fliing Spur V-8 katapultira se do 60 mph za 3,5 sekunde, poklapajući se sa vremenom V-12. Ostanite u njemu, a osmostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojkom provlači se kroz zupčanike na putu do 12,0 sekundi četvrtine milje pri 115 mph, tek 0,3 sekunde i 5 mph iza V-12. Najveća brzina iznosi 198 mph. Za otprilike troškove osnovne Honda Accord, premija V-12 nema previše smisla, osim ako ekskluzivnost nije važna. U tom slučaju, Bentlei nas obaveštava da će samo 14 posto Spursa poslatih u državu biti opremljeno V-12.

Uobičajena je percepcija da su u Bentleiu način života u kome se vozite, a iako je moguće prilagoditi ambijentalno osvetljenje unutrašnjosti sa masivnog zadnjeg sedišta, najbolje iskustvo Bentlei-a se dešava za volanom. Uzduž međudržavnih pravaca, Leteći Spur pluta poput jahte prolazeći mirnim morem. Mirno i gipko, kao što bi se moglo očekivati od Bentlei-a, samo najgrublji asfaltirani put popere se na 22-inčne točkove, pa čak i tada su pogoci više čujni nego što se osećaju. Mrčanje V-8 u daljini i najmanji zamah vetra podsećaju vas da spoljni svet i dalje postoji.

Veran Bentleievom trkačkom nasleđu, Fliing Spur ima čudesnu sposobnost da se pretvori iz dnevne banje u zabavnu vožnju sa pet zvezdica. Pored motora, dosta tehnologije šasije deli se sa Porscheom, Audijem i Lamborghinijem. Upravljački sistem deluje kao da je iščupan iz odgovarajuće sportske limuzine, a opcija Bentlei Dinamic Ride za 7730 dolara dolazi sa 48-voltnim aktivnim šipkama protiv kotrljanja koje drže telo Nebraske ravnim. Stražnji upravljač smanjuje ovaj 209,3-inčni automobil na parkiralištima, a takođe stabilizuje zadnji kraj u zavojima. Naslonite se na ovu zver od 5474 kilograma i ona pleše.

Čak i na celosezonskoj gumi, Fliing Spur se zalepio za skid podmetač u iznosu od 0,94 g, a sistem pogona na sva četiri točka sa zadnjim pristrasnošću čak će vam omogućiti da učestvujete u groznim nanosima zbog kojih ćete se cerekati od uha do uvo. Kada je vreme da se zaustavi ludilo, čeljusti sa 10 klipova stežu se na ogromnim 16,5-inčnim prednjim rotorima koji mogu zaustaviti Spur sa 70 mph na uglednih 168 stopa. Posle nekoliko stotina kilometara u Fliing Spur V-8, poželeli bismo da bolje razumemo kripto valutu. Ono što znamo je koliko nas je lako Bentlei prilagodio jednomprocentnom načinu života. Vratili smo se u stvarnost spiskom opcija od 65.840 dolara koji su doveli do ukupnih zahteva Spura na testiranih 265.565 dolara. To bi zahtevalo početni dolar Bitcoin ulaganja pre 10 godina, ili ukupno 5 dolara.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close