Automobili

Cena i specifikacije Nissan Leafa iz 2021. godine: Long-range Leaf e + pridružuje se liniji od 60.490 USD

Nissanov pionirski EV dobija opciju baterija dugog dometa, sa dometom od 385 km i toplim otvorima – po ceni.

Paleta električnih vozila Nissan Leaf 2021. godine proširena je dodavanjem varijante Leaf e + dužeg dometa.

Po ceni od 60.490 dolara pre troškova na putu, Leaf e + opravdava premiju od preko 10.000 dolara u odnosu na standardnu varijantu (lokalno se prodaje od 2019. godine) većom baterijom, većom snagom, bržim punjenjem i, što je najvažnije, dužim dometom vožnje.

Snaga Nissan-ovog električnog nadmetača je litijum-jonska baterija od 62kVh, što šalje napon na elektromotor od 160kV / 340Nm na prednjoj osovini za 385km zahtevanog dometa u evropskom testnom ciklusu VLTP i 0-100km / h vreme od 6,9 sekundi – uporedo sa mnogim „toplim“ vrućim hečbekovima na benzinski pogon.

Poređenja radi, početni automobil (po ceni od 49.990 američkih dolara pre troškova na putu) zadovoljava 110kV / 320Nm elektromotorom i baterijom od 40kVh, za 270km dometa VLTP i 7,9 sekundi od 0-100km / h.

Veća baterija ugrađena u e + omogućava punjenje jednosmernom strujom od 100 kV, omogućavajući brzo punjenje od 20 do 80 procenata za 40 minuta – u odnosu na 60-minutno vreme standardnog modela, postignuto na maksimalnih 50 kV.

Međutim, vredi napomenuti da se svi Leaf modeli brzo pune pomoću japanskog standardnog utikača CHAdeMO, dok se baterije automobila hlade vazduhom – što se razlikuje od ostalih električnih vozila na prodaji, koja koriste češći CCS konektor, i imaju tečno hlađenje baterija.

Obe varijante podržavaju punjenje naizmeničnom strujom do 6,6kV, uz ‘prazno upozorenje’ do 100% punjenja na 32-amp kablu, što zahteva sedam sati i 30 minuta u modelu od 40kVh, odnosno 11 sati i 30 minuta u 62kVh e +.

Standardna oprema je u velikoj meri podeljena između oba modela Nissan Leaf, s jedinstvenim razlikama u pomenutom pogonskom sistemu velikog dometa i metalno plavoj traci obloge na prednjem braniku varijante snage 62 kV.

Spolja kupci dobijaju senke u sumrak, LED nivelete sa automatskim niveliranjem, dnevna LED svetla, LED zadnja svetla, grejana retrovizori na vrata, dostupni crni kontrastni krov, zadnja stakla za zaštitu privatnosti, brisači osetljivi na kišu i 17-inčni aluminijumski točkovi (sa rezervnom uštedom prostora).

Unutar standardnih dodataka nalazi se 8,0-inčni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai, Android Auto, satelitska navigacija i DAB + digitalni radio, 7,0-inčni displej digitalnih instrumenata, kontrola klime, zvučni sistem Bose sa sedam zvučnika, ulaz bez tastera, start dugmeta , vozački prozor jednim dodirom i retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem.

Standardne bezbednosne funkcije uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, upozorenjem na sudar unapred, prilagodljivim tempomatom, asistencijom zadržavanja trake, nadzorom mrtve tačke, upozorenjem za poprečni saobraćaj, nadzor vozačeve pažnje, prepoznavanjem saobraćajnih znakova, kamerom za prednji i zadnji parking senzori.

Njima se pridružuju kamera od 360 stepeni, pomoć pri dugom svetlu, nadzor pritiska u gumama, ISOFIKS tačke sidrenja za sedište za dete i šest vazdušnih jastuka, koji pokrivaju dvostruku prednju, prednju i bočnu zavesu.

Na prednjem delu pogonskog sklopa, kupci standardno dobijaju šestmetarski kabl za punjenje tipa 2 od 32 amp i „e-Pedal“ vožnju sa jednom pedalom. Svi modeli Leaf sposobni su za dvosmerno punjenje, omogućavajući bateriji da vraća energiju u električnu mrežu – jedan od retkih EV-a sa tom sposobnošću, iako još uvek nije dostupan za upotrebu u Australiji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close