Automobili

Ford Ranger tiho gubi neke karakteristike u manjim tehnološkim promenama kako se zalihe sužavaju

Ford je diskretno uklonio neke karakteristike svog najprodavanijeg modela, Ranger ute, usred svežih promena kako se trenutni model približava kraju svoje serije.

Ford diskretno povlači opremu sa Ranger-a – svog najprodavanijeg modela – dok se priprema za uvođenje ponuda za izbacivanje kasnije tokom godine kako bi ustupio mesto svojoj sledećoj generaciji.

U poslednjih šest meseci Ford je uklonio „akustično“ ili zvučno prigušujuće staklo sa određenih Ranger modela. I drugi predmeti izvan vidokruga, poput plastičnog džepa ispod zadnjeg sedišta – koji je prethodno bio upakovan sa priključkom za boce rezervnog točka – takođe su tiho izbrisani.

Ford Australija je otkrio da dolaze i druge male promene: CD uređaj će biti uklonjen iz Ranger-a do kraja ove godine, jer će se više kupaca prebaciti na usluge strimovanja i muzičke datoteke sa podacima.

Brava zadnjih vrata na Rangeru Vildtrak i Ranger Raptor biće izbrisana kasnije ove godine jer ti modeli dobijaju daljinsko zaključavanje i otključavanje, čineći cev brave suvišnom.

Kao deo diskretnih tehnoloških promena, Ford je stavio dvostruki turbo 2,0-litarski dizel i 10-stepeni automobil na raspolaganje kao opciju na modelu srednje klase KSL (prethodno dostupan samo kao opcija na KSLT i Vildtrak i standardno na Raptoru) . A Ranger KSLT će standardno dobiti radarski tempomat. Ranije je to bila opcija.

Fordovi dileri prijavljuju ozbiljne nestašice zaliha – kao i ostatak automobilske industrije – nakon ograničenja proizvodnje poluprovodnika.

Međutim, Ford Australija se nada da nivo zaliha Ranger-a neće biti ozbiljno oštećen.

„Snabdevanje je izazovno (ali) sve na šta se zaista možemo usredsrediti je ono na šta možemo da kontrolišemo“, rekao je šef Ford Australije Andrev Birkic medijskom brifingu ove nedelje. „I to je ono što pokušavamo da uradimo. Radite sa našim kupcima i sa našim trgovcima. Sarađujte sa našim partnerima (fabrikama) u inostranstvu u smislu maksimiziranja ponude. “

Portparol Forda je dodao: „Činjenica da je Ranger toliko uspešan proizvod i toliko važan za (Australiju) pomoći će nam da preusmerimo čipove na taj proizvod u odnosu na možda neke druge (Fordove linije automobila).“

Gospodin Birkić rekao je da je potražnja za novim vozilima velika zbog visokog nivoa poverenja potrošača i rekordno niskih kamatnih stopa.

Što se tiče izvlačenja sadržaja iz Ranger-a – uobičajene prakse u celoj industriji jer automobilske kompanije teže maksimiziranju profita uklanjanjem predmeta koje kupci ne mogu videti – gospodin Birkić je rekao: „Mislim da imamo jednačinu tržišta koju moramo predstaviti našim kupcima . Verujemo da imamo snažnu sveobuhvatnu liniju … koja zadovoljava potrebe naših kupaca i nastavićemo da radimo na tome. Moramo da ponudimo kupcima ono što mislimo da predstavlja zaista dobru vrednost, a to je naš kompas. “

Gospodin Birkić rekao je da je Ford bio dužan da obelodani promene – i sve predmete koji su uklonjeni – i to u brošurama.

Izjava koju je izdao Ford Australia delimično je rekla: „Stalne ispravke bilo kog vozila pokazuju da neke manje karakteristike izlaze umesto drugih ili da su neke dostupne u određenim varijantama, a ne druge. Uvek se trudimo da postignemo pravi balans između karakteristika koje korisnici koriste i vrednosti koju možemo da ponudimo po svakoj ceni. “

Ford kaže da se trudio da kupcima pruži „više izbora po svakoj ceni“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close