fbpx
Automobili

Dugoročna recenzija Lekus ES300h Sports Lukuri 2020: Zbogom

Posle tri meseca bez napora, lepo smo se oprostili od našeg Lekusa long-termera.

Nisam mislio da će mi se svideti ovaj automobil. Sigurno nisam mislio da će mi se svideti. Ali upravo se to dogodilo tokom naša tri meseca sa dugoročnim Lekus ES300h Sports Lukuri 2020. Zaljubio sam se.

Bilo je teško ne. Kao čuvar našeg Deep Blue ES300h (opcija u boji od 1500 USD i jedina opcija koju nosi naš dugogodišnji termer), proveo sam dobar deo vremena za volanom.

Gotovo tri meseca, zasigurno, sa zaista samo putovanjem Trenta Nikolića da prekine ljubavnu vezu. Bio je to kratak prekid i kad se ES300h vratio u moje ruke, nagomilao sam puno kilometara, što je, kako pretpostavljam, tipičan slučaj.

Dosta sedenja u saobraćaju, duge vožnje autoputem i samo svakodnevna vožnja, kao što bi to preduzeo svaki vlasnik. Trčanja u školama, izleti u kupovinu i drugari u poseti (ja sam u NSV-u, tako da je sve učinjeno u našim smernicama za COVID-19).

I svaki trenutak proveden za volanom nije propustio da impresionira. Od svoje gipke, amortizujuće vožnje, do njegovih napora kao tourer-a, ES300h je pružio tri meseca bez problema i, što je najvažnije, štedljivog vožnje.

Obično autoputevi sa ograničenjima brzine od 110 km / h nisu najbolji prijatelj hibridnog pogonskog sklopa, motor sa unutrašnjim sagorevanjem potreban je da izvede glavninu teškog dizanja, što rezultira srazmernim porastom potrošnje goriva. Ne baš ES300h, koji je jednostavno progutao kajsine na konstantnih 5.6L / 100km. Izvanredno. Koliko vredi, Lekus tvrdi 4.8L / 100km u kombinovanom ciklusu.

I dok smo dugo bili kritični prema Lekusovoj istrajnosti u korišćenju preklopnog prekidača (koji je sada povučen, na sreću), a zatim i dodirne table (kao što je pronađeno u ovom ES300h) za kontrolu funkcija info-zabave, život sa automobilom tri meseca zapravo je poboljšao korisnika iskustvo.

Kada procenjujete automobil nedelju dana, kao što to obično radimo, jednostavno ne možete naučiti sve njegove hirove i nedostatke. Ali, držanje moje propalice u ovom automobilu tri meseca pružilo mi je priliku da se zaista upoznam sa njim.

I to važi za postavke info-zabave. Da, dodirna tabla je osetljiva na ulaze i tokom nedelje se retko pomirite sa tom osetljivošću. Ali, nakon tri meseca, osetio sam da tačno znam kako da mazim sistem kako bih ponudio savršene ulaze. Ukratko, naviknete se na to – nešto što su mnogi vlasnici Lekusa govorili u prošlosti kada je problem pomenut u razgovoru.

I to je reč koja Lekusu ES300h neprestano skače u mislima – impresivno. Bez obzira da li vozite gradom u saobraćaju, gde spokoj u kabini filtrira spoljni svet, do laganog hoda na autoputu, ES300h jednostavno impresionira u gotovo svakom aspektu.

Jedino što smo iskusili bilo je vrlo malo – mali gumeni poklopac koji prekriva jednu od USB tačaka koji se skida sa šarke. Lako se vratio na mesto i nije se ponovo odlepio. Na kraju, Lekus ES300h je automobil u kojem možete uživati zbog svojih opuštajućih kvaliteta.

Ovo nije manijačna sportska limuzina, niti se pretvara da jeste. Umesto toga, ES300h nudi mešavinu prefinjenosti i luksuza koji je teško zanemariti, posebno po ceni od 76.988 dolara, uključujući i opcije (plus ceste).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button