Automobili

BMV Concept Definition CE 04 – AŽURIRANJE: Električni skuter potvrđen za Australiju

Proizvodnja verzija električnog skutera BMV Motorrad CE 04 potvrđena je za australijsko tržište, a početne isporuke predviđene su za prvi kvartal 2022. (od januara do marta). Cene će početi od 20.350 dolara pre troškova na putu.

Snaga dolazi iz jednog elektromotora sa tečnim hlađenjem od 31kV / 62Nm, koji crpi energiju iz litijum-jonske baterije od 8,9kVh, što omogućava domet od 130km u evropskom testnom ciklusu VLTP.

BMV zahteva vreme od 0-50km / h od 2,7 sekundi i maksimalno elektronski ograničenu brzinu od 120km / h.

Kada se puni zidnom kutijom od 2,3 amp, snage 10 ampera, baterija se može dopuniti praznom za četiri sata i 20 minuta. Sa brzim punjačem od 30 ampera – koji će BMV instalirati za 1330 dolara – ovaj put pada na sat i 40 minuta.

Sklop instrumenata dijagonale 10,25 inča postavljen je između upravljača, pružajući pristup satelitskom navigacionom sistemu i postavkama performansi. U ovaj uređaj je takođe integrisan USB-C port za punjenje.

Automatska kontrola stabilnosti i antiblokirni kočioni sistemi su standardni, kao i LED farovi i grejano sedište.

  1. novembar 2020: BMV Motorrad predstavio je svoj potpuno električni skuter Concept Definition CE 04 na konferenciji #NEKSTGen 2020.

Dvotočkaš je zasnovan na BMV-ovom dizajnu Concept Link 2017 i poseduje integrisani 10,25-inčni sistem za povezivanje pametnih telefona.

Prazna baterija – spakovana u dnu okvira – omogućava nisko težište i „zaigrano rukovanje“.

Još uvek nisu najavljeni detalji pogonskog sklopa ili baterije, ali verovatno neće biti posebno impresivni rasponi.

U saopštenju za štampu BMV Motorrada kaže se da „ciljna grupa uglavnom vozi kratke relacije od oko 12 km dnevno“.

Ljubitelji animea takođe će primetiti da nisko postavljeni položaj sedenja, dizajn zadnje osovine i izduženi pragovi podsećaju na kultni motocikl prikazan u japanskom postapokaliptičnom ciberpunk filmu Akira iz 1980-ih. (Nisam video, ali Stevo me je naterao da to spomenem …) (Prokleto tačno jesam! – Stevo)

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close