fbpx
Automobili

2022 Genesis GV80 cena i specifikacije: Dodata nova opcija sa šest sedišta

Detalji o velikom luksuznom SUV-u Genesis GV80 iz 2022. otkriveni su za Australiju, koji po prvi put uključuje novu luksuznu opciju sa šest sedišta.

Drugi najpopularniji Genesis model za 2021. (iza manjeg SUV-a srednje veličine GV70) imao je svoje prvo blago ažuriranje od kada je u prodaji u Australiji krajem 2020.

Cene su porasle u čitavom opsegu za novog pobednika Drive Car of the Iear 2021 za velike luksuzne SUV vozila GV80, ali su specifikacije takođe prilagođene.

2022 Genesis GV80 sada dobija 380mm monoblok čeljusti prednjih kočnica sa četiri klipa (ranije ekskluzivno za 3.5T AVD), inteligentnu pomoć za ograničenje brzine i režim recirkulacije Plus u meniju kontrole klime.

Najveća i najskuplja ponuda iz Hiundai-jeve luksuzne ruke će zadržati istu kombinaciju benzinskih i dizel motora, u rasporedu sa pogonom na zadnje ili sve točkove.

Četiri varijante GV80 ostaju u ponudi, razdvojene različitim motorima i kombinacijama pogona. Dok su ovi razredi ranije imali jednu opciju luksuznog paketa, tri od njih sada takođe nude skuplju opciju „luksuzni paket sa 6 sedišta“.

2,5-litarski benzinski motor sa turbo punjenjem (224kV/422Nm) dostupan je sa pogonom na zadnje točkove u osnovnom Genesis GV80, koji ide do pogona na sve točkove sa istim motorom i nekim dodatnim uključenjima.

Odatle, kupci mogu da biraju između većih opcija benzinskih i dizel motora sa turbo punjačem: 3,0-litarski redni šestokrevetni dizel motor daje 204kV i 588Nm, dok 3,5-litarski benzinski V6 sa dvostrukim turbo punjenjem daje 279kV/530Nm. Obe ove specifikacije su pogon na sva četiri točka i imaju više u pogledu standardnih karakteristika.

Odabir luksuznog paketa od 10.500 dolara daje vam širok spektar poboljšanja sigurnosti, tehnologije i pogodnosti, sa elementima kao što su vrata koja se meko zatvaraju, 12,3-inčni TFT-LCD instrument tabla, prošivena napa koža i nadograđena farova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button