fbpx
Automobili

Haker tvrdi da su otkrili ono što snima Teslina kamera okrenuta ka vozaču

Funkcija antivandalizma takođe se može koristiti za dokumentovanje ponašanja vozača u slučaju pada.

Haker tvrdi da su otkrili ono što kamera okrenuta kabini u Teslinom modelu 3 nadgleda, a nalazi sugerišu da se proizvođač električnih automobila nada da će precizno odrediti ponašanja vozača koja mogu prethoditi automobilskoj nesreći.

Korisnik Tvittera @greentheon rutinski istražuje Teslinu tehnologiju u automobilu, a njihova najnovija otkrića sugerišu da Tesla koristi misterioznu unutrašnju kameru Modela 3 za hvatanje pokreta i glave vozača.

Ranije je izvršni direktor Tesle Elon Musk tvrdio da kamera zapravo nije bila aktivna i da je umesto toga mehanizam za zaštitu od budućnosti za koji će automobili moći da koriste pune mogućnosti samovoze. “Nije uključeno. Znači za nadgledanje vandalizma u budućnosti robotaki.

Takođe, automobil ima prozirne prozore, tako da špijuniranje ima ograničenu vrednost”, rekao je Musk odgovarajući na Tvitter pitanja zabrinutih kupaca.

„Ovo ažuriranje će vam omogućiti da omogućite ugrađenu kameru u kabini iznad retrovizora. Ako je omogućeno, Tesla će automatski snimati slike i kratki video snimak neposredno pre sudara ili bezbednosnog događaja kako bi pomogao inženjerima da razviju sigurnosne funkcije i poboljšanja u sistemu. budućnost “, rekao je Tesla o ažuriranju.

Dodao je da slike i video zapisi neće biti povezani sa određenim VIN-om radi zaštite privatnosti vozača.

Prema @greentheonli, ove „slike i kratki video klipovi“ dizajnirani su da uhvate da li su oči vozača zatvorene, otvorene ili gledaju gore ili dole, da li je kabina mračna ili previše svetla, da li je glava vozača okrenuta nadole, levo ili tačno, da li vozač koristi telefon ili nose sunčane naočare.

Reakcije na @ greentheonli-ovu objavu na Tviteru uključuju zabrinute vlasnike koji tvrde da je poenta Teslinog autopilota ili mogućnosti samovoze da bi mogli bez brige da gledaju svoje telefone, kao i vlasnici koji optužuju Teslu ili pokušavaju da “krivicu s vozača prebace na autopilot nezgode “.

Drugi sugerišu da bi se snimak mogao koristiti u slučaju štete od osiguranja ili da se upotrijebi za izdavanje upozorenja vozaču da ih podstakne da se fokusiraju u slučaju približavanja opasnosti.

Kamera, koja je takođe prisutna u modelu I (model koji tek treba da dođe u Australiju), nalazi se direktno iznad retrovizora u automobilima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button