fbpx
Automobili

2022. Honda Civic limuzina je zvanično objavljena i neće doći u Australiju

Limuzina 11. generacije otkrivena u potpunosti, sa konzervativnom spoljašnjošću, tehnološki opterećenom kabinom i benzincima. Nažalost, ne dolazi u Australiju.

Iako bi nova limuzina Civic 11. generacije mogla da stigne u američke salone do septembra 2021. godine, neće doći u Australiju, a Hondina lokalna ruka umesto toga odlučila je da se fokusira na jače prodavani karoserijski oblik karoserije, koji je zbog će biti predstavljeni u narednih nekoliko meseci.

U tipičnom Hondinom obliku, Civic limuzina spremna za izložbeni prostor je gotovo identična na prednjem delu stila sa skoro serijskom limuzinom Civic Prototipe predstavljenom u novembru 2020. godine, sa razlikama koje su uglavnom ograničene na jedinstveni dizajn legura, revidirani donji prednji odbojnik, zatamnjena zadnja svetla i jednostavniji zadnji branik.

Spredaj, tanku rešetku (sa gornjom usnom u boji tela) okružuju LED farovi, koji sede iznad velikog centralnog usisnika i malog ugrađenog spojlera za bradu.

Linije karoserije i bočni profil novog automobila su znatno čišći od onih u odlazećem modelu, dok C-stub inspiraciju donosi veći Accord (i, nenamerno, Cadillac CT5 na američkom tržištu).

Na zadnjem delu, potpisi zadnjeg svetla u obliku slova L zamenjuju „kandže“ modela 10. generacije, dok je spojler za usne „ducktail“ integrisan u zadnja vrata. Varijante „Sport“ imaju dvostruke vrhove izduvnih gasova.

Američki kupci imaju pristup katalogu opcionalnih vizuelnih delova kompanije Honda Performance Development, uključujući produženi prednji razdelnik, crni spojler na zadnjim usnama, dublje bočne suknje i jedinstvene alu felne.

Unutra, 9,0-inčni ekran osetljiv na dodir u obliku tableta sa Apple CarPlai-om, Android Auto-om i satelitskom navigacijom nalazi se na instrument tabli viših razreda, dok je 10,2-inčna digitalna instrument tabla ispred vozača prvi put dostupna.

Sama kontrolna tabla ima retro inspirisane vizuelne sličnosti sa slatkim električnim poklopcem Honda E, sa rešetkom u obliku saća koja se proteže po celoj širini i koja ujedno predstavlja otvor za klima uređaj, i sivim drvenim materijalima oko birača brzina.

Dostupne funkcije uključuju zvučni sistem Bose sa 12 zvučnika, bežično punjenje telefona, dvozonsku klimu, grejanje sedišta i izbor belih ili crnih kožnih obloga.

Šasija je revidirana u odnosu na odlazeći model, s tim što novi automobil nudi osam odsto veću torzionu krutost i 13 odsto veću krutost pri savijanju.

Navodno su poboljšani buka, vibracije i oštrina, dok prerađena geometrija ogibljenja i aluminijumski prednji podokvir tvrde da pružaju sportskiji pogon

Obe verzije LKS i Sport imaju 2.0-litarski prirodno usisani četvorocilindrični motor snage 118kV i 187Nm – identičan odlaznom 2.0-litarskom motoru Civic na američkom tržištu – dok se EKS i Touring unapređuju na 1,5-litarski turbo četvorocilindrični čineći 134kV i 240Nm (porast od 7kV i 20Nm).

Za referencu, australijske verzije odlazećeg Civic-a nude izbor 1,8-litarskog atmosferskog benzinskog četvorocilindraša sa 104 kV / 174 Nm ili 1,5-litarskog turbo-benzinskog četvorocilindričnog motora od 127 kV / 220 Nm.

Verovatno je da će 1,5-litarska turbo četvorka američke Civic biti ponuđena u lokalnim modelima otvora Civic, mada nije jasno koji će tačno motor biti ponuđen atmosferom.

Srednji nivo Si i vodeći Tipe R modeli vraćaju se na novi model, a izveštaji iz Japana sugerišu da će ovaj prvi put usvojiti hibridnu tehnologiju i do 300kV. Ručni menjač treba da se vrati u najmanje jednom modelu performansi.

Dostupno je 10 vazdušnih jastuka, uključujući zadnje bočne vazduhe, i redizajnirani dvostruki vazdušni jastuci na prednjim sedištima dizajnirani da smanje traumu mozga usled frontalnih sudara. Novi dizajni A-stuba i zaštitnog zida, zajedno sa krutijim krovom, C-stubom, bočnim pragom i B-stubovima imaju za cilj poboljšanje performansi sudara.

Honda Civic limuzina iz 2022. godine biće u prodaji u SAD-u na severu leta 2021. godine.

Kompakt Civic biće predstavljen u narednim mesecima, uoči početka severnoameričke proizvodnje u Kanadi do novembra 2021. godine.

Međutim, s obzirom na australijske modele, očekuju se da se modeli koji nemaju performanse i dalje grade na Tajlandu, kada ćemo videti da početak proizvodnje za lokalno tržište nije jasan.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button