Automobili

Zaboravljeni koncept – Aston Martin Tventi Tventi kompanije Italdesign

Osvrt na to kako je mogao izgledati Aston Martin 2020. godine.
Uvek je dovoljno zabavno vratiti se kroz arhive proizvođača automobila ili dizajnera da biste današnjim okom videli šta bi savremeni automobil trebao da ima ili može da izgleda. Upravo za to se koriste koncepti koji omogućavaju kratkoročno ili dugoročno objavljivanje stilskih ili tehnoloških trendova u godinama koje dolaze.

Tako je 2001. godine, pre samo 20 godina, Italdesign podigao veo na salonu automobila u Ženevi na svom konceptu Tventi Tventi. Ime koje očigledno dočarava 2020. godinu i koje tačno zamišlja pauka Aston Martin za tu godinu. Nećete izbeći vaše obaveštenje gledajući trenutni asortiman firme Gaidon da smo daleko od estetike ove vitrine !

Mora se reći da ako je dizajn najnovijeg Aston Martins-a, posebno pod perom Mareka Reichmana , dobio na agresivnosti, taj koncept je i dalje mnogo mučeniji od onoga što se trenutno radi. Ako prednje lice više nego ikad izaziva nos ajkule (ili morskog psa ), sa maskom i svetlima koja su vrlo prepoznatljiva kao Aston Martin, ostalo je veoma zapanjujuće sa namerno očiglednom strukturom tela.

Tada su Giorgetto Giugiaro i Fabrozio Giugiaro dizajnirali ovaj Tventi Tventi za Italdesign i koji su bili inspirisani konceptima Capsula iz 1982. i Structure iz 1998. za ovu ekstrudiranu aluminijumsku strukturu, svojevrsni egzoskelet obučen u plastične panele tela i u karbonska vlakna.

Iako se čini da je ovaj koncept Tventi Tventi čisti dizajnerski delirijum, to nije bio samo model: prototip se zaista kretao. Razvijen na bazi prve generacije Aston Martin DB7, ispod haube je nosio 12-cilindrični 5935 cm.3 razvijajući 500 konjskih snaga. Možemo to pogoditi i kroz rešetku haube.

Vraćajući se na estetiku ovog koncepta, primetićemo neke vrlo zanimljive karakteristike, kao što su ove šarke na vratima u kontinuitetu bočnih rebara ili aluminijumski luk iza dva sedišta, što podseća na određene modele. Targa. Štaviše, suprotno uvriježenom mišljenju, ovo nije strog dvosjed, ali se dva mala zadnja sjedišta mogu nadograditi uklanjanjem zadnje pregrade. Kabriolet vrh može se čuvati u posebnoj kutiji.

Aston Martin Tventi Tventi koji potpisuje Italdesign ostaće jedinstveni model. Ne zna se tačno gde se nalazi, ali bi i dalje mogao biti u kolekcijama poznate italijanske dizajnerske kuće.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close