Automobili

Dugoročni pregled Kia Carnival Platinum iz 2021. godine: Neželjene koristi

Volim kad mi se nađe dobra korist. I vama će se dogoditi ako budete razumni ili možda dovoljno odvažni i smatrate ljude koji se kreću vašim vozilom kao sledeći novi automobil.

Onima koji su već u rukama o pomisli da voze – a kamoli da ga poseduju – razumem, ako je vaša referentna tačka Toiota Tarago iz sredine 2000-ih. Takođe se donekle slažem da i ova stara, sada ukinuta značka dočarava misli o nemilosti i nehlađenju i u meni samom.

Međutim, najnoviji Kia Carnival 2021. godine ne samo da je bolji kao pokretač ljudi, već i izgleda kao deo. Njegov zanimljiv dizajn pomaže u razblaživanju stereotipa, a ono što verujem je najveći razlog zbog kojeg ga mnogi ne kupuju.

Dakle, s tim okovom okovanim, smatrajte da ste pametni, mudri igrač koji je kupio svoju četvoročlanu porodicu. Dobro urađeno. Šta ste još kupili?

Ispostavilo se da i Karneval deluje kao efikasan kombi. Sporedna prednost posedovanja nečega poput Kia karnevala je činjenica da se, iako nema pravo, može pretvoriti u zatvoreni prevoz za klasični ili čak vikend prevoznik smeća.

Prvo je slučaj premeštanja Vespe 150GL iz 1961. – dragocenog tereta koji pripada Trentu Nikoliću. Proveo je dan jašući do Medlov Bath-a, ali je odlučio da ga preveze natrag u Karneval. Sa nekim prostirkama i vezanim tepisima, Karneval je to potpuno progutao. Kao što vidite na fotografijama, ima dovoljno prostora za ulazak u skuter i oko njega.

Bacio sam ih u prodavnicu guma – Toni’s Tire and Autocare (formalno Tirepover franšiza) – za sitnu naknadu za odlaganje od 5 dolara. Uzeli su čak i čelične rezervne točkove bez dodatnih troškova.

Kao što fotografije pokazuju, Karneval ih je ponovo apsolutno progutao. Bilo je mesta za još mnogo toga, uprkos tome što je drugi red postavljen u krajnji zadnji položaj ili onaj koji je omogućio najbolje mesto za noge. U stvari, rekao bih da biste mogli da dobijete komplet od četiri sitna točka i gume pozadi sa svih osam sedišta u igri.

Ako posedujete malu prikolicu ili trajektom vozite karting kao deo svog hobija tokom vikenda, onda bi Karneval bio epsko vozilo za podršku. Ne mogu da se setim SUV-a koji ima tako ogroman prostor, a kamoli toliko svestranog ili jednostavnog za upotrebu.

S obzirom na količinu USB portova koji se nude, siguran sam da će i tamo tokom vikenda privući veliku gužvu.

Prilagođavanje količine mesta za sedenje je stvar sa jednim ili dva gesta, a dobro prigušene šarke čine to previše lakim. Sva se sedišta takođe nezavisno preklapaju, što znači da možete da uredite prostor za nošenje i putnika i dužih predmeta.

Ne mislite nužno da se Kia Carnival udvostruči kao kombi, ali s mišlju koja mi je sada na prvom mestu, počinjem da vidim više mogućnosti gde bih mogao da je koristim.

Kroz ovu prizmu je verovatno najlepši prevoznik delova koji se kreće. Ima najudobnija kožna sedišta sa grejanjem i hlađenjem, odličan stereo uređaj i puno prostora za putnike. Izuzetno je lako voziti, iako je takođe ogroman, zahvaljujući svojoj izdašnoj staklenici i položaju vožnje prilagođenom vidljivosti.

Kao bočna traka, imali smo nekih problema sa informativno-zabavnim sistemom Kia Carnival, posebno sa povezivanjem pametnih telefona. Kia je dogovorila da se softver ažurira i zasad je dobar sa Apple uređajem. Naš sledeći čuvar je korisnik Android-a, pa očekujte nastavak u sledećem ažuriranju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close