Automobili

Kia Sorento 2.2 CRDi AVD (2021) u dugoročnom testu, 2. deo

Veliki Korejac pokazuje puno tehnologije i sistema pomoći
Novo izdanje Kia Sorento prati nas u svakodnevnom životu već skoro dva meseca, a mi i dalje uživamo u opuštenom krstarenju u prijatnom luksuznom terencu. Dakle, vreme je nakon prvog dela našeg dugoročnog testa za privremenu procenu pozitivnih vrlina kao i malih negativnih aspekata Koreje.

Jedno je sigurno, Sorento je pravi autsajder i iznova iznenađuje svoje prijatelje. Izjave poput “Ali za Kiu je prilično luksuzno?! Čak se i moj Ks5 mora sakriti ispred njega!” ili “Kako može da parkira pritiskom na dugme? Ne verujem ti!” su skoro svakodnevica. Pri čemu: Karakteristika pokretanja Sorenta daljinskim upravljačem i pomeranja ravno napred i nazad korišćena je tačno dva puta u prethodnom testnom periodu sa praktičnog stanovišta.

Ali jedno iskustvo u poslednjih nekoliko nedelja verovatno se potpuno oborilo: kada smo tražili novi polovan bicikl za mog četvorogodišnjeg sina (posle dve godine ponovo je premalo) pronašli smo ono što smo tražili kod Audija zaposleni u Ingolštatu. Kad su tamo došli, nakratko su ustanovili da je bicikl upotrebljiv i u njega su stavili malu komodu za dnevnu sobu, a zatim bi trebalo da je ponovo na putu kući.

Pa, mislite: Kada je zaposleni u Audiju video naš Sorento, prvo su počeli da razgovaraju. Kakve bi sisteme tehničke pomoći imala Kia?! Kako bi kvalitetan i plemenit bio enterijer. Ili, naravno, koliko prostora za odlaganje nudi Sorento, uprkos opciji od sedam sedišta i relativno kratkoj ukupnoj dužini od nešto više od 4,80 metara.

Generalno, iznenađuje gotovo sve koliko tehničkih karakteristika ima ovaj Korejac na brodu. Počevši od tematske kontrole na daljinu zasnovanu na radaru, do asistenta na autoputu do upozorenja za poprečni saobraćaj, koje oglašava alarm kada se iza vozila pojave prepreke. Pored toga, postoji čak i policijski čas za putnike sa zadnje strane: ako se vozilo približi pozadi i oni su pred otvaranjem vrata, Kia automatski zaključava vrata i oglašava se zvučno i vizuelno.

Još jedan ubedljiv pomagač je Blind Spot Assistant , kojeg ranije nismo videli ni u jednom drugom modelu vozila. Kada svetla trepću, kamere smeštene u bočna ogledala prenose digitalnu sliku direktno na brzinometar ili prikaz obrtaja. Ako se u mrtvom uglu nalazi drugo vozilo, to se takođe prikazuje u odgovarajućem bočnom retrovizoru i na head-up displeju sa upozorenjima.

Ako ipak pokušate da promenite traku, automatski se vrši intervencija upravljanja i kočenja kako bi se izbegao sudar sa drugim učesnikom u saobraćaju, potkrepljen prilično nasilnim alarmnim signalom. Brzo se naviknete na tako pouzdane funkcije i više ne želite da radite bez njih – čak i ako ne bi trebalo da u potpunosti zamene bezbedan izgled preko ramena.

Ostale korisne stvari kao što su pomoć pri prilazu uz brdo i pomoć pri odlasku, kao i inteligentni pomoćnik u brzini, otkrivanje pospanosti, alarm putnika (ako slučajno zaboravite dete u automobilu) ili sistem tempomatom zasnovan na navigaciji, koji automatski podešava brzinu krivine ili raskrsnice, a naravno i ograničenja brzine su takođe na brodu.

Ali sada smo došli do manje glamuroznih tačaka našeg dugoročnog testera, čak iako ih nema mnogo, a povremeno samo moje subjektivno mišljenje. Većinom funkcija takođe se može upravljati glasom, i to naravno može dovesti do zabavnih nesporazuma u ​​skoro svakom modelu.

Ali simpatični ženski glas sa retkost retko razume šta je rečeno i ljubazno svaki put zatraži da zatvori prozor, jer bi pozadinska buka trebalo da bude preglasna. Ali to nije tačno, jer je Sorento ionako jedan od tiših tipova terenca i prozori su već bili zatvoreni.

S druge strane, ponekad je prokletstvo, a ponekad i blagoslov, funkcija otvaranja vrata prtljažnika kontrolisana senzorom. Ponekad jednostavno ne primetite da stojite preblizu automobila i ignorišete trostruko piskanje, hej presto, udaraju vas čvrsta vrata prtljažnika. Nije loše, pogotovo što naravno možete deaktivirati funkciju, ali barem toliko dosadnu koliko je praktično u drugim slučajevima.

Poslednji nedostatak na kraju ovog privremenog bilansa je detaljniji pregled potrošnje našeg dugoročnog testera. Ako je prema tehničkom listu Kia Sorento 2.2 CRDi AVD zadovoljan potrošnjom od 5,7 do 6,0 litara, u svakodnevnom životu treba da izračunate oko dva litra više. To naravno zavisi i od situacije, jer smo uz laganu vožnju autoputem (prosečna brzina 130 km / h) potrošili dobrih osam litara u eko režimu, ali u gradu tokom večernje špice može biti malo više .

Galerija slika: Kia Sorento 2.2 CRDi AVD (2021) u dugoročnom testu, 2. deo
Kia Sorento 2.2 CRDi AVD (2021) u dugoročnom testu, 2. deo
24 slike
Slika: Fabian Grass
Kia Sorento 2.2 CRDi AVD DCT Platinum (7 sedišta)

MOTOR Četvorocilindrični turbodizelski motor, 2.151 kubika
SNAGA 148 kV (202 ks) pri 3800 o / min
MAKSIMALNI OBRTNI MOMENAT 440 Nm pri 1.750 – 2.750 o / min
POGON stalni pogon na sva četiri točka
TIP ZUPČANIKA Osmostepeni menjač sa dvostrukom spojkom
UBRZANJE 0-100 KM / H 9.2 sek.
MAKSIMALNA BRZINA 202 km / h
DUŽINA 4.810 mm
ŠIRINA 1.900 mm
VISINA 1.700 mm (sa krovnim šinama)
ZAPREMINA PRTLJAŽNIKA 821 – 2.011 litara
BROJ MESTA 7th
PRAZNA TEŽINA 2.029 kg
NOSIVOST 706 kg
OPTEREĆENJE PRIKOLICE 2.500 kg (kočeno, pri nagibu od 12 procenata)
RAZMAK OD TLA 176 mm (minimum)
PRILAZNI UGAO 16,8 stepeni (napred), 21,3 stepeni (pozadi)
UGAO RAMPE 16,5 stepeni
POTROŠNJA 5,7 – 6,0 litara / 100 km (VLTP)
EMISIJA 150 – 158 g CO2 / km (VLTP)
OSNOVNA CENA 42.490 evra
CENA TEST AUTOMOBILA 57.470 evra

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close