fbpx
Automobili

Novi Cupra hibridni SUV srednje veličine potvrđen za 2024

Španski brend Cupra u vlasništvu Folksvagena potvrdio je planove za lansiranje novog SUV-a srednje veličine 2024. godine, uparen sa Audijem K3 i nudi niz hibridnih pogonskih agregata.

Jedan od četiri nova modela koje brend Cupra planira da lansira u narednim godinama – uključujući dva električna automobila 2024. i 2025. – novi SUV će biti dugačak 4,5 metara, stavljajući ga iznad trenutnih Formentor (4450 mm) i Ateca (4386 mm) srednje veličine kompanije. terenci.

Što se tiče planova za lansiranje u Australiju, portparol Cupre je za Drive rekao: „Radujemo se što ćemo pozdraviti Leon PHEV i Formentor PHEV na predstavljanju brenda CUPRA, a dalje će najave elektrificiranih modela biti date u dogledno vrijeme.

Novi SUV će se proizvoditi u Audiovoj fabrici u Đeru u Mađarskoj od 2024. godine, zajedno sa 4500 mm dugim Audijem K3 Sportback.

Gore: Cupra Leon PHEV.
Specifična referenca Cupre na K3 Sportback sugeriše da će se sinergije između Audija i Cupra SUV-a proširiti izvan zajedničke MKB platforme, verovatno do zajedničkog međuosovinskog rastojanja od 2680 mm ili čak određenih karoserija ili komponenti šasije.

Cupra SUV će biti dostupan sa blagim hibridnim i plug-in hibridnim (PHEV) pogonskim agregatima, pri čemu ovaj poslednji uključuje tehnologiju nove generacije (i verovatno veće baterije) postavljenu da omogući domete vožnje na potpuno električni pogon do 100 kilometara.

Ova PHEV tehnologija dugog dometa je takođe namenjena sledećoj generaciji matičnih Volksvagen-ovih mainstream automobila, koji će biti predstavljen u sledećim Tiguanu i Pasatu, koji će se pojaviti od 2023. godine.

U Evropi, K3 Sportback trenutno može biti opcioni sa plug-in hibridnim sistemom pod oznakom ’45 TFSI e’, koji uparuje 110kV/250Nm 1,4-litarski turbo benzinski motor sa električnim motorom i baterijom od 13kVh za kombinovanu snagu od 180kV/400Nm i 50 km zahtevanog VLTP dometa.

Kupci evropskog modela K3 Sportback mogu izabrati blagi hibridni sistem sa početnim 1,5-litarskim turbo benzinskim motorom od 110 kV/250 Nm.

Dok Cupra-ina tezer slika malo odaje, čini se da novi model ima trouglastu grafiku farova prema aktuelnim Leon, Formentor i Ateca, i visoku ivicu haube koja je slična Cupra Born električnom hečbeku.

Misteriozni SUV 2024 je jedan od četiri nova modela Cupra koji će se pojaviti sredinom decenije, zajedno sa električnim SUV-om srednje veličine Tavascan 2024. godine, električnim gradskim automobilom za 2025. poznatu privremeno kao UrbanRebel, i šta sugerišu slike objavljene prošlog meseca. biće karavan srednje veličine sličan Volksvagen Arteon Shooting Brake-u.

Dok će novi SUV biti samo 50 mm duži od Formentora, izvršni direktor Cupre Vaine Griffths insistira na tome da će dodati asortiman, a ne „zamenu“, govoreći Autocaru prošlog meseca: „Ta dva automobila, iz perspektive Cupre, moraju da dodaju, nije zamena, tako da moramo da se držimo dalje od drugih automobila.

„Do tada imamo dosta toga ako saberete: imamo Formentor, Ateca će verovatno još uvek biti tu, imamo Tavascan, Born i imamo malo BEV [električno vozilo na baterije], tako da još uvek ima mesta za više automobila, a mi gledamo modele za budućnost.”

Govoreći za Auto Ekpress prošlog meseca, on je dodao: „Mogu da vam kažem da će oni [novi automobili] biti u segmentima koji rastu. Biće, mislim u mnogim slučajevima, krosover [između segmenata]. Ne u klasični segment.

“Uvek će postojati nešto što je mešavina, nešto jedinstveno. Umesto samo klasičnog SUV-a, ili klasičnog kupea, ili klasične limuzine [limuzina].”

Cupra planira da udvostruči svoju prodaju 2022. godine – sa 79.300 u 2021. na skoro 160.000 – zahvaljujući ulasku na australijsko tržište.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button