Automobili

2022 GMC Sierra 1500 dobija svež stil, poboljšanu tehnologiju i zaista vrhunski Denali

2022 GMC Sierra 1500 dobija preobrazbu, sa najznačajnijim ažuriranjima koja se dešavaju unutra.
GMC čini enterijer Sierre mnogo lepšim zahvaljujući većim digitalnim ekranima i bogatijim materijalima, posebno na gornjim oblogama.


Nova Sierra 1500 će se naći u prodaji početkom sledeće godine i imaće cenu od oko 32.000 dolara do preko 80.000 dolara.


Možemo samo zamisliti izraz lica našeg djeda ako je zavirio u neke od današnjih najmodernijih kamioneta u punoj veličini, koji su sve više ličili na luksuzna vozila, a to sada uključuje i potpuno redizajniranu GMC Sierra 1500 iz 2022. godine.

Već duže vreme brend koji je svoje vrhunske modele Denali hvalio kao neke od najluksuznijih u biznisu nije ispunio ta velika očekivanja. Jednostavno rečeno, nedavni enterijeri Sierra Denalija nisu izgledali tako bogato kao oni unutar rivala, poput vrhunskih Ram 1500-ih. GMC je jasno prepoznao nesrazmer u kvalitetu i tehničkim karakteristikama, koje su verovatno najveće promene u Sierri iz 22, i nisu ograničene samo na opreme Denali.

Polutonska Sierra linija ponovo je opremljena preimenovanim osnovnim modelom (sada ide pod Pro) i dodavanjem obloga AT4Ks i Denali Ultimate, koje dodaju još više funkcija i lepši enterijer redovnim AT4 i Denali na kojima se zasnivaju na. Svake 2022. godine Sierra 1500 uživa u prednjem delu novog izgleda, sa svežim dizajnom rešetki i ažuriranim branikom. Par izmenjenih LED farova sa novonastalim dnevnim svetlima zaokružuju promene. Neka svetla će takođe animirati u različitim sekvencama kada pokreću kamion ili se udaljavaju i ka njemu.

Počevši od SLE modela, kabina Sierre ima koristi od značajnog preuređenja koje uključuje novu 12,3-inčnu digitalnu instrument tablu i 13,4-inčni centralni ekran osetljiv na dodir. Grupa merača je veoma podesiva, a ažurirani infotainment sistem sada podržava Google-ovu prodavnicu aplikacija, mape i glasovni asistent. Bežični Apple CarPlai i Android Auto standardno dolaze sa velikim ekranom osetljivim na dodir, a dostupan je i veliki head-up ekran. Zajedno sa novo dizajniranom centralnom konzolom, modeli sa prednjim sedištima imaju elektronski menjač u obliku slova T; oni sa prednjim sedištem imaju menjač postavljen na stub. Osim toga, gornje obloge sada standardno dolaze sa stupom upravljača koji se može podešavati po snazi.

Novi AT4X je veoma sličan nedavno otkrivenom Chevy Silverado ZR2, osim što njegova spoljašnjost ne izgleda ni približno tako ekstrovertno. Kao model koji je najsposobniji za terensku vožnju u porodici Sierra 1500, ima napredne Multimatic amortizere sa kolutnim ventilima, elektronsko zaključavanje prednjeg i zadnjeg diferencijala i dodatnu zaštitu podvozja. Vozi se na crnim 18-inčnim felnama obuvenim gumama Goodiear Vrangler DuraTrac Mud-Terrain. AT4Ks ima Terrain Mode koji omogućava vožnju jednom papučom u situacijama pri malim brzinama gde su zamah i položaj točkova važni. Dostupan je i set štitnika za ljuljanje koji bolje štite pragove vrata od udubljenja i udaraca.

Novi Denali Ultimate pomaže najpopularnijem modelu GMC -a da konačno dostigne luksuzni brend. Ima tamnu „Vader“ hromiranu spoljašnju oblogu i vozi se na felgama od 22 inča koje podržavaju adaptivni amortizeri. Popnite se unutra da biste cenili njegove brojne površine umotane u kožu i drvo sa otvorenim porama. Obloga je napravljena od mikro antilopa, kožna prednja sedišta imaju 16-smerna podešavanja snage i funkcije masaže, a Bose premium audio sistem reprodukuje preko 12 zvučnika koji uključuju one na panelima vrata sa rešetkama od nerđajućeg čelika. Denali Ultimate takođe standardno dolazi sa Super Cruise-om, GM-ovom tehnologijom bez upotrebe ruku; opcionalno je i na običnom Denaliju.

Pola tona Sierra nastavlja da se nudi sa 5.3-litarskim V5-motorom od 355 KS ili 6.2-litarskim 620 litara snage 420 KS. Dostupni su i 2,7-litarski redni četvorocilindrični motor sa turbopunjačem i 3,0-litarski redni šestocilindrični motor Duramak. Prošlogodišnji V-6 od 4,3 litra je odbačen. GMC kaže da je turbo-četiri ažurirana kako bi bila sofisticiranija i imala veći obrtni moment (420 funti u odnosu na 383), a njen osmostepeni automatik je ponovo kalibrisan da bi bio odzivniji. Zahvaljujući izmenama šasije, Duramak dizel je sada kompatibilan sa paketom Mak Trailering, koji mu omogućava vuču do 13.200 funti. Ranije su Sijere sa dizel motorom mogle da povuku samo do 9200 funti.

Očekuje se da će 2022 Sierra 1500 stići do prodajnih salona u prvom kvartalu sledeće godine. Početni Sierra Pro će početi sa 32.495 dolara, a Denali Ultimate se otvara sa 80.395 do 19.100 dolara više od običnog Denalija. AT4 počinje od 60.995 dolara, a AT4Ks košta 74.995 dolara pre bilo koje opcije.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close