Automobili

Toiotini dileri u Australiji neće zaustaviti kupce da prodaju svoje LandCruiser 300 Series nakon što preuzmu isporuku

Toiotini dileri u Australiji bacili su sumnju na izveštaje iz Japana koji tvrde da automobilski gigant pokušava da zaustavi kupce koji prodaju svoju novu Toiotu LandCruiser 300 seriju u roku od 12 meseci od isporuke.

U komentaru kupca Toiote LandCruiser serije 300 u Japanu – objavljenom na platformi društvenih mreža Tvitter – tvrdio je da je od njega zatraženo da potpiše sporazum da vozilo ne prodaje odmah.

Iako vremenski okvir nije potvrđen pismenim putem, inostrani izveštaji tvrde da je kupcu Toiotin prodavac u Japanu rekao da se očekuje da će biti vlasnik automobila najmanje 12 meseci.

U priči koju je prvobitno objavilo japansko izdanje Creative311 primećeno je da Toiota navodno ima 22.000 predbilježbi za novu Toiotu LandCruiser 300 i zabrinuta je zbog nemogućnosti da zadovolji početnu potražnju.

Priča o tome da je kupcima Toiote LandCruiser serije 300 u Japanu zabranjeno da prodaju svoja vozila u prvih 12 meseci brzo je privukla pažnju globalnih medija.

Međutim, brojni Toiotini dileri u Australiji rekli su CarAdviceu da ne planiraju takav sporazum na lokalnom nivou, jer bi on verovatno bio nezakonit.

„Na osnovu našeg razumevanja australijskog zakona o potrošačima, ovde nikako ne mogu biti uzeti u obzir ovi uslovi“, rekao je jedan od glavnih Toiotinih dilera, govoreći pod uslovom anonimnosti, jer osoblje dilera ne sme da govori u ime Toiote.

„Nema šanse da to kontrolišete“, rekao je drugi prodavac CarAdviceu. „Jednom kada prodamo automobil, potpuno je privilegija kupca šta s njim radi. Kako biste uopšte sproveli tako nešto? “

Prema prekomorskim izveštajima, potražnja za Toiotom LandCruiser 300 serije 2022 – prvim potpuno novim modelom u poslednjih 14 godina – veća je od prognoze, a za narudžbe će verovatno trebati meseci.

Nejasno je da li je zahtev za japanskog kupca da ne proda vozilo u prvih 12 meseci bio dilerska inicijativa, Toiota Toiota politika ili pogrešno tumačenje uslova.

CarAdvice je dokument u objavi na Tvitteru preveo dvoje australijskih emigranata koji žive u Japanu.

Oboje su rekli da se čini da je dokument „zalog“ za kupce da ga potpišu, slažući se da neće preprodavati ili izvoziti LandCruiser, iako se ne pominje vremensko ograničenje.

„Iako nismo mogli da vidimo vremensko ograničenje za vlasništvo pre nego što ga preprodajemo, ugovor predviđa da vlasnik mora da potpiše ugovor u kome se kaže da 1) neće preprodati vozilo drugom kupcu nakon kupovine 2) neće izvoziti vozilo nakon kupovine , “rekao je iseljenik Australijanac koji živi u Japanu više od 20 godina.

Dalje, naš čovek iz Japana je rekao: „Postoji još jedna rečenica koja kaže da„ takve aktivnosti mogu da naruše devizno pravo ili da ugroze globalnu bezbednost na izvoznim destinacijama “, za koju se veruje da se odnosi na vozila koja su završila u rukama terorističkih organizacija.

„Takođe se kaže da ako se utvrdi da je kupac preprodao svoje vozilo, proizvođač (Toiota) ima pravo da odbije prodaju drugog vozila tom kupcu“, rekao je naš prevodilac.

Međutim, Toiotini dileri u Australiji koje je CarAdvice kontaktirao tvrde da se takva politika ne može primeniti lokalno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close