Automobili

2022 Volksvagen Amarok V580Ks terensko izdanje predstavljeno

Asortiman Volksvagen Amarok V580 uskoro će se proširiti dodavanjem varijante usmerene na off-road.

Volksvagen Amarok V580Ks terensko izdanje za 2022. godinu predstavljeno je uoči svog dolaska u australijske salone u aprilu sledeće godine.

Dok će cena i specifikacije za 2022 VV Amarok V580Ks biti objavljeni bliže datumu prodaje, ključni detalji su otkriveni.

Kao i za drumski fokusirani VV Amarok V580S, ni za turbo dizel 3,0-litarski V6 nije planirana dodatna snaga ili obrtni moment, međutim to je već najmoćnije vozilo u klasi sa izlaznom snagom od 190 kV/580 Nm (200 kV pri prenaponu).

Volksvagen je ranije tvrdio da ne bi bilo isplativo nadograditi izlaznu snagu ovako kasno u životnom ciklusu sadašnje generacije Amarok, koji bi trebalo da bude zamenjen modelom zasnovanim na Ford Rangeru od 2023. godine.

Kao i ostatak VV Amarok asortimana, 3,0-litarski V6 sa turbo dizelom uparen je sa osmostepenim automatskim menjačem ZF i stalnim pogonom na sva četiri točka. Nizak domet još uvek nije dostupan, a snaga je ograničena obrnuto.

Istaknuti tereni uključuju gume za sve terene, podešene amortizere sa dve cevi, viši razmak od tla, LED svetlosnu traku, gumene prostirke, zaštitu podvozja, bočne stepenice „klizača za kamenje“ i odzračivanje podvozja Seikel kako bi se minimizirao prodor vode u prednji i zadnji diferencijali. Komplet za disanje nije obavezan.

Kao i kod drumskog VV Amarok V580S, inženjerske radove iza terenskog VV Amarok V580Ks obavila je Valkinshav Automotive Group, bivša matična kompanija Holden Special Vehicles, koja će takođe završiti montažu u svom pogonu u Melbournu .

Iako V580Ks ima jedinstven 18-inčni dizajn kovanih točkova od lake legure, komponente koje se dele sa VV Amarok V580S uključuju produžetke lukova točkova, ažuriranu rešetku, LED svetla za maglu, crnu oblogu krova, menjače na upravljaču, monitore pritiska u gumama, i sportska sedišta.

U saopštenju koje je danas izdao Volksvagen Australia navodi se da se očekuje da će se Amarok V580Ks van terena ponuditi u ograničenom broju za isporuku kupcima od aprila 2022.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close