Automobili

Naše dugoročne 2021. Honda CR-V hibridne glave za planine

Tokom dugih i sivih zimskih meseci, dugoročna Honda CR-V Hibrid provela je većinu dana prelazeći ravne, ravne i ošarane puteve u Mičigenu, izazivajući odgovore iz dnevnika „sasvim u redu“, „dovoljno dobro“ i „Osećam se ništa kad vozim ovo “. Da bismo saznali da li će preko potrebna promena krajolika podstaći više osećanja za CR-V, poveli smo Hondu na dvonedeljno putovanje u planine Kolorada.

CR-V je uklopio sve što nam je bilo potrebno za putovanje od 4500 milja – džinovsku torbu, ručni kofer, veliku torbu za kupovinu, dva ranca, biciklističke kacige i još mnogo toga – ispod privatnog zaslona za prtljag sa prostorom za rezervu . Imali smo pristojnu stopu uspeha sa Hondinom funkcijom pokretanja vrata do otvaranja, ali moj putnik je primetio: „Lepo je kad vam zatreba, pretpostavljam, ali nismo. Plus, izgledate ekstra glupo kada pokušate to i ne funkcioniše “. Do četvrtog dana, novina se potrošila, a mi smo učinili mnogo lakšu stvar koristeći ruke da pritisnemo dugme na vratima podizača ili fobu.

Ispred smo imali puno mesta za skladištenje telefona, maski i grickalica. Iako nijedan od stvarnih držača čaša neće smestiti prilično velike boce vode sa Nalgeneom, u duboku kantu između sedišta stanu dva, kao i torba Zlatne ribice veličine Costco. Šta više možete da poželite od vozila za putovanje? Udobnost?

Sjednite na bilo koje mjesto dovoljno dugo i počeće da vas bole leđa. Koliko dugo stolica odbija bol, dobar je način za merenje udobnosti, a Hondina prednja sedišta su impresivnu količinu vremena držala na mestu. Neudobnost je počela da se javlja krajem drugog dana, nakon što smo u 36-časovnom periodu skupili 15 sati sedla.

Kada smo stigli u planine, otkrili smo da moramo stalno da se petljamo sa automatskim podešavanjima kontrole klime, jer se kabina osećala mnogo toplije od zadate temperature. HVAC nije morao da radi protiv ekstremnih uslova – temperatura okoline je varirala između visokih 50-ih i niskih 70-ih – ali jarko sjajno sunce u Koloradu verovatno je igralo ulogu, kao i često povišene telesne temperature dva van forme planinari u vozilu. Svejedno, poželeli smo ventilaciona sedišta – nešto što Honda nudi na Accord-u, Odiseji, Pilotu i Pasošu.

Standardna bežična podloga za punjenje modela Touring dobro je mesto za podešavanje uređaja – sve dok je u kućištu. Ako ste među 20 procenata ljudi koji svoje telefone ne umotaju u nekakav hvatajući materijal, razmislite o tome da jednog od svojih držača za čaše prepustite na dužnost držanja telefona. U suprotnom, uređaj će verovatno skliznuti sa podloge čak i u blagim zavojima. Bežično punjenje je sjajno za ona vremena kada su svi u vašoj zabavi van dometa mobilne telefonije i zaborave da uključe režim rada u avionu, što rezultira nekoliko praznih baterija. Ali s obzirom na to da vam je potreban kabl za upotrebu Apple CarPlai-a u ovoj Hondi i da je bežično punjenje fino, osim ako telefon nije savršeno poravnan, jastučić je najbolje prepustiti putnicima da ga povremeno koriste.

Hondin sistem za zabavu i zabavu nije najgori, ali nije ni najjednostavniji za upotrebu. Jedan komentator iz dnevnika opisao ga je manje opraštajućim izrazima, rekavši da je „ružan, spor i neintuitivan“. Iz tog razloga – i zato što smo želeli da pretjerano slušamo podkasto O kojem grešiš i Conan O’Brien treba prijatelja – zaobišli smo Honda-in izvorni sistem i veći deo putovanja koristili Apple CarPlai. Prebacili smo se na satelitski radio poslednjeg jutra naše dvonedeljne avanture, kada informativno-zabavni sistem – koji je do ovog trenutka radio besprekorno – odjednom nije aktivirao CarPlai ni za jedan od naših iPhonea. Jednostavan ciklus paljenja nije bio dovoljan da ispravi problem. Tražeći rešenje na mrežnim forumima, otkrili smo kako da ponovo pokrenemo infotainment sistem. Jednostavno pritisnite i držite dugme za jačinu zvuka 10 sekundi i vratićete se čuvši kako Michael Hobbes objašnjava kako grešite u vezi sa zloćudnim Ford Pinto-om.

Ako vas oduševi podcast, CR-V nudi pomoć u nekoliko aspekata vožnje. Omogućite zadržavanje trake i CR-V će vas vući za volan da vam ne bi lutao. Prilagodljivi tempomat usporava i ubrzava na osnovu onoga što je ispred vas. Kao i svi ovi sistemi, on ostavlja dovoljno veliku prazninu (čak i ako odaberete najkraću sledeću udaljenost) da bi se promet smanjio ispred vas, što onda dovodi do kočenja Honda, usporavajući stvari.

Hibridni pogonski sklop radi bez problema, baveći se primopredajom između rada na gas i elektriku bez navikavanja, ali ekonomičnost goriva automobila izazvala je određeno razočaranje. Direktor štampe Eric Tingvall otišao je toliko daleko da ga je nazvao bezdom nakon što je na rezervoaru u proseku postigao manje od 20 milja po galonu. Napisao je: „To je bilo skoro konstantnih 85 mph na zimskim gumama sa jakim bočnim vetrom, ali ipak“. Da budemo pošteni, Honda nije optimizovala CR-V Hibrid za krstarenje od 85 mph, ali Tingvall ističe da je naš nedavno preminuli dugoročni M340i u proseku iznosio 30 milja na milj pri 90 mph. Oni koji vozimo nižim brzinama smo prošli bolje. Idući ka zapadu ravnim potezima I-80, primetili smo 35 mpg, što se podudara sa procenom autoputa EPA autoputa. Jednom kad smo stigli u planine, broj je pao znatno ispod 30 milja na milj.

Iako nam CR-V možda neće stvarati ljubavne sonete ili se ljubomorno boriti za tablu za odjavu, njegovi udobni, glatki i nenametljivi maniri osvajaju naše poštovanje. I do sada je CR-V podržao Hondinu reputaciju pouzdanog transporta, bez mehaničkih problema. Odveli smo ga dileru na prvu posetu servisu, u kojoj je tehničar izvršio zamenu ulja, rotaciju pneumatika i preglede za 69 dolara. Pratite još novosti kako budemo računali kilometraže.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close