Automobili

Knjige narudžbi za Toiota GR Iaris privremeno se zatvaraju zbog velike potražnje

Toiota je napravila pauzu za nove narudžbine za svoj Toiota GR Iaris iz 2021. godine, jer je interesovanje kupaca premašilo ponudu, pomerajući vreme čekanja u 2022. godinu.

Na snazi od 1. jula 2021. (ovog četvrtka), Toiota Australia više neće primati nove narudžbe GR Iaris – i nejasno je koliko dugo će knjige narudžbi biti zatvorene, s tim što će brend navesti da će „najaviti ponovni početak [porudžbina] … uskoro”.

Toiota kaže da će “nastaviti da pregovara o osiguranju većeg snabdevanja” za Australiju – pri čemu je CarAdvice prethodno prijavio da bi sledeća serija vozila trebalo da stigne u drugoj polovini 2021.

Kao što je ranije objavljeno, nove narudžbine izdate u aprilu 2021. verovatno će se prevesti na datum isporuke početkom 2022. godine, a Toiotina najnovija najava sugeriše da je vreme čekanja pomereno još više, što će dovesti do pauze novih narudžbina kako bi se omogućilo da zalihe dostignu postojeće potražnja.

„Da bi podržao strastvene obožavaoce i predstojeću isporuku svih vozila koja su kupci do danas naručili, Toiota Australia je donela odluku da od 1. jula napravi privremenu pauzu po prijemu budućih porudžbina za GR Iaris i očekuje da će najaviti ponovni početak preuzimanja porudžbina za ovo toliko voljeno vozilo uskoro “, navodi se u saopštenju Toiota Australia.

“GR Iaris je omiljeni fan među entuzijastima i drago nam je što smo uspeli da zapalimo tržište performans automobila. Ovo vozilo nastavlja da premašuje očekivanja i radujemo se nastavku zamaha sa brendom GR u Australiji,” rekao je Sean Hanlei, potpredsednik kompanije Toiota, Australija za prodaju, marketing i franšizne operacije.

Toiota kaže da je oko 1700 primeraka GR Iarisa isporučeno u Australiji od njenog lansiranja u novembru 2020. godine – što znači oko 40 do 45 procenata ukupne prodaje Toiota Iaris u istom periodu.

To je dodatak za oko “preko 2200 porudžbina, uključujući GR Iaris i GR Iaris Rallie” od aprila 2021. godine, a tačan broj objavljivanja (krajem juna 2021.) verovatno je bio još veći.

Pratite CarAdvice za još vesti jer se knjige narudžbi Toiota GR Iaris iz 2021. godine ponovo otvaraju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close