fbpx
Automobili

2022. Otkriven Volksvagen Polo GTI, australijsko lansiranje zakazano za 2022. godinu

Volksvagen Polo GTI 2022. godine zvanično je predstavljen, uoči australijskog lansiranja u drugom kvartalu 2022. (od aprila do juna).

Najmanji Volksvagnov model GTI u Australiji ima koristi od iste runde ažuriranja kao i obični Polo u aprilu, sa osveženim stilom, ažuriranim enterijerom i proširenom sigurnošću – iako nema više snage.

Australijski modeli bi trebalo da nastave sa 2.0-litarskim turbopunjačem sa četvorocilindričnim benzinskim motorom, koji će na prednje točkove slati 147 kV i 320 Nm samo pomoću šestostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom (bez ručnog uređaja).

Volksvagen navodi odvoženi sprint od 6,7 sekundi od nule do 100km / h za odlazeći automobil, prema maksimalnoj brzini od 238km / h.

Kao što je CarAdvice izvestio u maju, evropski modeli nedavno su dobili snagu do 152kV / 320Nm, a motor je sada uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukom spojkom koji smanjuje vreme od 0-100km / h na 6,5 sekundi i povećava maksimalna brzina do 240km / h,

Ta se performansa prenosi na modernizirani model – mada nije bliže Australiji, delimično jer evropske verzije sadrže filtere za čestice benzina koji su kompatibilni, ali na kraju nisu pogodni za australijsko gorivo sa visokim sumporom.

Ispod kože, Polo leži 15 mm niže od tla od svojih standardnih kolega, pridružen je debljom prednjom zaštitnom šipkom, krutijim nosačima zadnje osovine i elektronskim sistemom vektora obrtnog momenta na prednjoj strani. Na raspolaganju je i dvomodalni sportski izduvni gas.

Na stilskom prednjem delu, ažurirani GTI postiže blage dorade spoljnog dizajna dizajnirane da ga održavaju svežim, a zaokružen je novim prednjim delom sa preoblikovanim LED farovima inspirisanim većim Golfom, tanjom gornjom maskom sa crvenom akcentnom trakom i punom širinom LED dnevna lampica.

Novi dizajn redovnog modela volana sa ravnim dnom (sa kontrolama osetljivim na dodir) i kontrolna tabla zasnovana na dodiru u GTI-u, pridružujući se sportskim nadogradnjama, uključujući sportska sedišta obložena platnom od tartana (ili kombinacijom kože / semiša, verovatno kod viših razreda). ), crveni kontrastni šav i značke GTI.

Bezbednosni paket Pola GTI takođe je doživeo nadogradnju, jer je sada dostupan Volksvagnov sistem za pomoć u putovanju, koji može da ubrza, koči i centrira vrući otvor u svojoj traci na autoputevima brzinom do 210km / h.

Preuređeni Volksvagen Polo GTI iz 2022. godine biće u prodaji u Australiji u drugom kvartalu 2022. godine (od aprila do juna).

Lokalne cene i specifikacije biće objavljene bliže lansiranju, mada ukoliko se Volksvagen Australija odluči da standardno isporuči LED farove i čitav niz aktivnih sigurnosnih funkcija (prema najnovijim modelima), očekujte rast cena od oko 2000 do 3000 dolara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button