fbpx
Automobili

Toiota Australia naručuje još zaliha GR Iaris i Rallie, ali isporuke su pomerene do 2022. godine

Toiota Australia radi prekovremeno kako bi dobila još primera izuzetno traženih GR Iaris i GR Iaris Rallie, pošto su stotine kupaca propustile prvu seriju.

Toiota Australia je hitno pozvala Japan za veću dodelu GR Iaris-a i ograničenog izdanja GR Iaris Rallie-a u sledećem proizvodnom ciklusu – nakon što su oba modela rasprodana u roku od nekoliko dana od prodaje prošle godine.

Prvih 1000 primeraka uobičajene Toiote GR Iaris rasprodato je u roku od nedelju dana kada je kompanija objavila uvodnu cenu od 39.950 dolara za odlazak. Sledećih 200 vozila rasprodato je u roku od mesec dana, kada je cena porasla na 44.950 američkih dolara.

Pored toga, dodatnih 200 primeraka „paketa staza“ Toiota GR Iaris Rallie iscrpljeno je gotovo odmah nakon što je objavljena njegova cena od 56.200 dolara za vožnju.

Hronična nestašica ostavila je Toiotine dilere na nacionalnom nivou sa stotinama uznemirenih kupaca koji su propustili prvu seriju.

U ažuriranju objavljenom nakon objavljivanja ove priče, Toiota je rekla da ima “preko 2200 porudžbina, uključujući GR Iaris i GR Iaris Rallie”.

Iako su mnogi modeli Toiota GR Iaris već isporučeni, isporuke Rallie izdanja trebale bi početi od ovog meseca.

U pokušaju da ublaži zaostatak, Toiota je uputila zvanični zahtev Japanu za veće izdvajanje u narednom proizvodnom terminu koji je zakazan kasnije ove godine.

Šon Hanli, potpredsednik prodaje i marketinga Tojote u Australiji, rekao je danas CarAdvice: „Veoma je tačno reći da u drugoj polovini ove godine težimo za dodatnim automobilima, kako za izdanje GR Iaris, tako i za Rallie.“

Međutim, gospodin Hanlei je rekao da će se, dok se inicijalna raspodjela automobila sada isporučuje, „čekati nešto duže vrijeme“.

„Ako danas naručite automobil, gledate na isporuku 2022. godine“, rekao je gospodin Hanlei tokom pretpregleda medija u Canberri.

Sledećeg dana Toiota – nakon objavljivanja ove priče – Toiota je dodala: „Na osnovu našeg trenutnog rasporeda isporuka, očekujemo više od 2000 … porudžbine će biti ispunjene 2021. godine, sa malim procentom koji će biti ispunjeni početkom 2022. godine. podstaknite sve kupce da kontaktiraju svog lokalnog dilera kako bi dobili najnovije informacije o vremenu isporuke za svoje vozilo. “

Cene za sledeću seriju će se vratiti na puni RRP od 49.500 USD plus troškovi na putu za redovni model i 54.500 USD plus troškovi na putu za Rallie. Dodajte oko 3000 do 4000 USD na oba RRP-a da biste dobili nove cene odvoza.

Iako je malo verovatno da će Toiota GR Iaris biti u „besplatnoj isporuci“, to nije ograničeno izdanje, rekla je kompanija, iako su modeli Rallie numerisani.

„GR Iaris i GR Iaris neće biti u„ besplatnom snabdevanju “na način na koji tradicionalno (prodajemo) vozila,„ rekao je gospodin Hanlei “(ali) to nije ograničeno izdanje. Dodjelili smo proizvodna mjesta “.

Dok je približno 1200 primeraka standardnog GR Iarisa i 200 primeraka Rallie prodato u prvoj raspodeli u Australiji, druga serija bila bi određena tržišnom potražnjom – nagoveštavajući da će sledeći put uslediti još Rallie izdanja.

Obe vrste Toiota GR Iaris imaju iste performanse kao i identični turbo punjači trocilindričnog motora (200kV / 370Nm), za koji je testiranje kompanije CarAdvice pokazalo da može da završi brzinu od 0-100km / h za 5,2 sekunde sa agresivnim lansiranjem od 5000 o / min.

Toiota GR Iaris Rallie dobija još lakše 18-inčne kovane aluminijumske felne, lepljive Michelin gume i prednje i zadnje diferencijale sa ograničenim klizanjem kako bi obezbedili bolju vuču i prijanjanje iz ugla. Takođe ima funkcionalne kanale za hlađenje kočnica.

CarAdvice danas prisustvuje pretpregledu medija Toiote GR Iaris Rallie u Canberri. Utisci o vozilu su pod embargom do 19:30 sledećeg četvrtka. Obavezno ponovo pogledajte naš pregled.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button