fbpx
Automobili

Lamborghini Urus

Brzinom od 298 km / h iznad Bajkalskog jezera
Drag trke i snimanje pokušaja pri najvećoj brzini mogu s vremena na vreme osloboditi krv. Na kraju krajeva, svaka greška može biti poslednja.

A kada se takvi događaji dešavaju i na zaleđenim jezerima, napor i uzbuđenje se neizmerno povećavaju. Samo jedno pomaže: budite hladni …

Italijanski proizvođač sportskih automobila Lamborghini sada je prvi put učestvovao u takvom događaju – „Danima brzine“ – sa svojim SUV-om Urus koji ima previše performansi . Događaj se održava svake godine na zaleđenom Bajkalskom jezeru u Rusiji. I ovog puta, pod ekstremnim uslovima, tim je pokušao rekord ubrzanja od 1.000 metara nakon što je startovao iz mesta.

Reklama o kaputima
Nova hibridna Toiota Iaris – savršena za grad.

Više o novoj Toioti Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Andrej Leontjev, 18 puta ruski rekorder u brzini, seo je za volan parnog broda od 650 konjskih snaga. Prosečnom brzinom od 114 km / h i maksimalnom brzinom od 298 km / h na ledenom sloju najdubljeg jezera na svetu, Leontjev je uspeo da postavi novi rekord. Čestitam!

Na treningu je najveća brzina bila neverovatnih 302 km / h. Zvanični podaci koje su zabeležili FIA i Ruska automobilska asocijacija (RAF) trebalo bi da budu objavljeni u aprilu.

Osim ove zvanične poruke, bilo bi – kako nalazimo – pomalo neoprezno napomenuti da je najveća zabeležena brzina na ledu čak 335,7 km / h. Postavio ga je Audi RS6. Ova luda najveća brzina postignuta je 2013. godine u Botnijskom zalivu u ledu Finske.

Pa zašto Lamborghini najavljuje da će sada držati svetski rekord? Mi to ne znamo! Ali možda se ova izjava odnosi samo na SUV vozila. Zanimljivo bi bilo i vreme kruga na Nordschleife-u na Nurburgringu. Ovde grupni brat Audi RS K8 trenutno drži rekord u SUV segmentu sa 7:42 minuta. Da li bi Urus imao više na kutiji? Pokušajte, stručnjaci iz Lamborghinija. Odmah.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button