Automobili

Subaru Australija opoziva 95.843 vozila Forester, KSV i Impreza nakon lokalnih incidenata

Subaru Australija povukao je 95.843 vozila u Australiji preko modela Forester, KSV i Impreza, navodeći dve različite greške.

Na ukupno 57.088 primeraka KSV i Impreze potencijalno utiče softverska greška upravljačkog modula motora (ECM), prodata između 30. novembra 2016. i 2. novembra 2020. (model godine 2017-2019).

U međuvremenu, na ukupno 38.755 primeraka KSV i Forestera potencijalno utiče kvar na zavrtnjima zadnjeg nosača stabilizatora, prodatim od 21. aprila 2017. do 24. avgusta 2020. (Modelske godine 2018-2019)

Pogođena vozila prodata su između 30. novembra 2016. i 2. novembra 2020. godine, a model godine se kretale između 2017. i 2019. godine.

Prvo obaveštenje o opozivu, podneseno australijskoj Komisiji za konkurenciju i potrošače (ACCC), kaže: „Zbog nepravilnog programiranja modula za upravljanje motorom (ECM), kalem za paljenje može da se pregreje, stvarajući kratki spoj koji može pregoreti osigurač kalema za paljenje“.

„Ako osigurač kalema za paljenje pregori, motor se može zaustaviti tokom vožnje i neće se ponovo pokrenuti. To može povećati rizik od nesreće, uzrokujući ozbiljne povrede ili smrt putnicima u vozilu i ostalim učesnicima u saobraćaju.“

U međuvremenu, drugo obaveštenje o opozivu kaže: “Vijci nosača zadnjeg stabilizatora možda nisu bili dovoljno zategnuti tokom proizvodnje. U ovom slučaju, vijci mogu vremenom da se olabave i / ili ispadnu tokom normalne upotrebe vozila.”

“Izbačeni vijak ili olabavljeni nosač stabilizatora mogu udariti komponente u blizini kao što su pogonsko vratilo, podokvir ili kočiona cijev, uzrokujući oštećenja i / ili kvarove na tim komponentama. To može rezultirati nesrećom, uzrokujući povredu ili smrt vozila putnicima i / ili drugim učesnicima u saobraćaju “.

Kada su se obratili za komentar, portparol Subaru Australije rekao je CarAdvice: “Lokalno postoje izveštaji u vezi sa [obe greške]. Nismo svesni da je povreda nastala kao rezultat.”

Identifikacioni brojevi vozila za 95.843 automobila koji su učestvovali u opozivu mogu se ovde naći za 57.088 vozila Impreza i KSV u prvom opozivu, a ovde za 38.755 vozila KSV i Forester u drugom opozivu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close