Automobili

Subaru VRKS 2022. je odrastao sa mestima za pohod

Ovde, u Auto i vozač, svoj naslov shvatamo prilično ozbiljno. Retko, nevoljno se odričemo kontrole nad volanom. Ali ako moramo, drago nam je da je to neko kao što je Scott Speed. Trostruki pobednik Globalnog reli krosa, Speed se takmičio u praktično svim serijama, uključujući Formulu 1, NASCAR i Formulu E. Speed potpisao sa Subaru Ralli Team USA 2019. godine, što ga čini idealnom vrućom cipelom koja će nas upoznati sa novom 2022. VRKS.

Naša vožnja sačmarom odvija se u južnoj Kaliforniji u pustinjskom krugu Thermal Cluba, gde se temperatura kreće oko blagih 110 stepeni. Prvo je ručna verzija u sjajnoj Solar Orange nijansi. Brzina se smanjuje sa kvačila i mi se selimo iz vrućih jama na stazu od 1,7 milja. “Uradićemo dva kruga”, kaže on. “Jedan da se zagreje, a drugi na brzinu.” Osim što ne radi ništa slično. Brzina izbegava zagrevanje, umesto toga odlučuje da zakopa gas. Što je sasvim u redu – na ovom kratkom spoju ionako će se dva kruga brzo završiti. Moglo bi ih i dobro iskoristiti. Jureći ka prvom zavoju, Speed menja drugu brzinu za drugu. Subaru kaže da je to učinjeno kako bi motor bio što osetljiviji kako bi se poboljšale performanse menjanja brzina, a obrtaji zaista padaju umesto da vise tokom sekvenci isključivanja gasa i kvačila.

Kako se povlačimo iz tog zavoja, Speed ubrzava, a VRKS napreduje. Na papiru, performanse se ne razlikuju mnogo nego ranije: Novi 2,4-litarski turbo flat-four proizvodi samo tri konjske snage od starog 2,0-litarskog, dostižući iste 5600 o / min. Maksimalni obrtni moment od 258 funti stopa je nepromenjen. Ipak, ne može se poreći osećaj većeg potiska dok se krećemo nizbrdo.

Novi iz temelja, VRKS sada vozi na Subaru -ovoj globalnoj platformi, koja takođe podržava praktično sve u liniji kompanije. Jasno je od prvog trenutka kada kročite unutra da se VRKS oseća mnogo više nego ranije. Ekran osetljiv na dodir od 11,6 inča je žarište nadograđene kabine i briše sećanja na kosti ekonokara prethodne generacije. Sedišta bi i dalje mogla da koriste bočni oslonac za butine tokom korišćenja staza, ali za svakodnevnu vožnju biće im od velike pomoći.

Na kraju dva kruga, Speed se uvlači u boks kako bismo prešli na vrhunski opremljeni GT. Ovaj model ima trostepene adaptivne amortizere i dolazi samo sa-sačekajte-sa menjačem sa kontinualnom promenom.

Obično ne očekujete da CVT bude sposoban da razbije smene, ali ovaj to čini. Ručni režim sa osam brzina dostupan je preko menjača lopatica i čini iznenađujuće dobar posao u oponašanju stvarnih brzina. Neposredno pre crvene linije, Speed povlači desnu lopaticu, a CVT odmah reaguje odlučnim udarcem, praćen snažnim udarcem iz auspuha. VRKS nastavlja da se snažno povlači niz pravu, stvarajući dovoljan zamah da još jednom zamahne dodirnu iglu unazad preko šest hiljada. Motor se oslanja na ograničenje dok menjač čvrsto stoji, čekajući da Speed naredi još jedno prebacivanje u viši stepen prenosa. Dok kočimo za skretanje i prebacivanje u nižu brzinu, obrtaji čak i poskakuju kako bi odgovarali nižem stepenu prenosa. Sve u svemu, ovo je ubedljiv učinak ovog menjača sa lancem između dva remenica.

Brzina vozi većinu kruga sa amortizerima GT -a u njihovom najčvršćem sportskom okruženju. Približavajući se poslednjem uglu, on pokreće stranicu sa režimom vožnje na ekranu osetljivom na dodir. „Videćete veliku razliku između Comfort -a i Sport -a“, kaže on, birajući prvi. Zaista, VRKS prikazuje primetan zaokret tela dok zaokružujemo vrh. Za sada su adaptivni amortizeri ekskluzivni za model GT; Subaru ne kaže da li će na kraju pronaći put do ručno opremljenih verzija.

U sledećem krugu Speed dozvoljava transmisiji da donosi odluke dok se fokusira na svoju liniju. Ovog puta, on je mnogo agresivniji pri ulasku u zavoj, koristeći dodir kočnice levom nogom kako bi nos bio usmeren u pravom smeru. Približavajući se poslednjoj sekvenci levo-desno-levo, Speed podiže točak da odlepi zadnji kraj.

Ukravši pogled na vozačevo sedište, shvatamo da Speed ne bi voleo ništa više nego da umesto toga izvede ovu akciju na debelom sloju šljunka, stazi prekrivenoj blatom ili prolazu prekrivenom snegom. I ko mu može zameriti? I on i VRKS su reli šampioni, postižući uspeh izvan granica prianjanja.

I više nego ikad, VRKS izgleda kao deo. Njegov stil je neopisivo nezgodan, sa ispupčenim branicima i zdepastim uglovima. Uprkos tome što liče na oblik koji bi dete napravilo pomoću sigurnosnih makaza, lukovi točkova obloženi plastikom su svrsishodni i savršeni, spremni da se odbiju od naleta krečnjaka iz projektila. Mislimo da je to dizajn koji će izgledati što je prljaviji.

Iako je naš susret bio smešno kratak, naše vreme za volanom VRKS -a uskoro će doći. Možemo se samo nadati da će nas naša produžena vožnja skinuti sa asfalta i odvesti u stranu. Znamo da bi Speed to odobrio.

http://www.danasnje.co

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close