fbpx
Automobili

Samouvereni novi Honda pasoš za 2022. spreman za avanturu

Nije preterivanje reći da je novi Passport najotporniji Honda SUV ikada napravljen. A njegovo potpuno novo TrailSport izdanje je najteži, najsposobniji izraz ove snage. Auto i vozač se slažu, izjavljujući: „TrailSport priprema krosover za terenske zadatke.“ To je upravo tip vozila koji biste očekivali od kompanije kao što je Honda koja ima duboke korene u terenskim performansama i zabavi, sa decenijama iskustva u pravljenju bicikala i terenskih vozila.

Smele nadogradnje počinju na površini: redizajnirana prednja hauba i branici daju Passport TrailSport-u čvršći, mišićaviji izgled savršeno usklađen sa njegovim stavom na svim terenima. Restilizovani zadnji deo naglašava klirens od 8,1 inča SUV-a, dok sportski dvostruki auspuh podižu standard za stil. Nove gume za sve sezone doprinose agresivnom izgledu, dok upečatljive 18-inčne aluminijumske felne stvaraju glatku vožnju po neravnom terenu. Ali promene se tu ne zaustavljaju.

Kada su u pitanju raznovrsne performanse, Passport TrailSport proverava sva polja, a zatim traži još. Njegov 9-brzinski automatski menjač ima inovativni sistem za upravljanje stepenom prenosa koji omogućava prebacivanje na nižu brzinu u više stepeni prenosa, dok vam ručice omogućavaju da preuzmete kontrolu. Proveravati. Snažan V-6 motor standardno dolazi sa 280 konjskih snaga[1] i obrtnim momentom od 262 funte-stope[2], a njegovo potpuno nezavisno ogibljenje na 4 točka pruža odličnu upravljivost čak i na kamenitim putevima. Proverite i proverite. Potrebna vam je AVD sposobnost? Sistem sa pogonom na sve točkove i-VTM4®, standardan za TrailSport, uključuje funkciju Inteligentnog upravljanja trakcijom koja uključuje režime za sneg, blato i pesak[3] kako bi vam pomogao da zadržite prianjanje — i samopouzdanje — u nepovoljnim uslovima. Proverite, proverite i proverite.

Može li robustan biti udoban? Apsolutno. Passport udobno može da primi do pet odraslih osoba sa standardnim grejanim prednjim sedištima, dok zadnja sedišta nude skoro isto toliko prostora za noge, ramena i bokove kao i prednja sedišta. „Takođe razgaljuje putnike,“ kaže za U.S. Nevs & Vorld Report, „bogatstvom standardnih pogodnosti, tehnologije i bezbednosnih funkcija“. A pošto je Pasoš dizajniran za avanturu, on takođe uključuje podno skladište i dovoljno tovarnog prostora za vikend odmore i nedeljne odlaske.

Mogućnosti obiluju i za svakodnevnu vožnju. Honda Satellite-Linked Navigation Sistem™[4] koji je standardan na TrailSport-u sadrži 3-D prikaze terena, zgrada i putnih znakova, kao i navođenje trake. I pošto koristi unapred učitanu bazu podataka mapa i satelitsku povezanost, ovaj navigacioni sistem radi čak i u oblastima van mreže gde TrailSport može da ide. Kada putujete ovako daleko, cenićete dostupni punjač za bežični telefon[5], kao i Apple CarPlai® i Android Auto™ integraciju[6]. Displej od 8 inča sa ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije stavlja vašu muziku, aplikacije i podešavanja na dohvat ruke. Ubacite više utičnica od 12 volti i dostupnu utičnicu od 115 volti koja uključuje standardni električni utikač, a pasoš vam može dati sve što vam je potrebno da ostanete povezani dok se udaljite od svega.

Žedni za još više avanture? Bez obzira da li se vozite stazama, padinama ili talasima, Passport nudi čitav asortiman Honda originalne dodatne opreme za nošenje na krovu. To uključuje dodatke za vaš bicikl, skije, snouborde, dasku za surfovanje ili kajak. A sa kapacitetom vuče do 5.000 funti[7], takođe će vući vaš čamac, motocikle, terenska vozila ili prikolicu bez znojenja.

Nemilosrdni duh odlučnosti podstiče svako vozilo, svako ažuriranje i svaku karakteristiku u svakoj Hondi, tako da možete očekivati da ćete videti i robusno TrailSport izdanje koje se pojavljuje u predstojećem Pilotu. Ostanite sa nama dok se avantura nastavlja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button