Automobili

Rekord za Audi RS3 Sedan na Nirburgringu

Renault Megane RS Trophi-R zbačen sa trona!
Nurburgring ostaje kolo par ekselans za postavljanje NovoProl beleži svaki put je predstavljena nova sportski automobil. I nije trebalo dugo da se novi Audi RS 3 tamo predstavi.

Bila je to sedan verzija petocilindričnog sportskog automobila koja je uspela da postavi novi rekord u kompaktnoj klasi sa vremenom kruga od 7 minuta i 40,748 sekundi.

Ako se pitate zašto je automobil kamufliran, znajte da je rekordan pokušaj napravljen u junu, mjesec dana prije nego što je RS3 zvanično predstavljen bez kamuflaže Audi Sport čiji brojevi predstavljaju redoslijed paljenja pet cilindara. Za volanom sportske limuzine bio je Audi Sport trkački i razvojni vozač Frank Stippler, koji je uspeo da smanji prethodni rekord u ovoj kategoriji za 4,64 sekunde.

Da pojasnimo, Audi se odnosi na kompletan raspored staza (20,8 km). Renault je prethodni rekord držao sa pogonom na prednje točkove Megane RS Trophi-R , koji je krug prešao za 7 minuta i 45.389 sekundi, pa je poboljšanje od 4.64 sekunde spomenulo tim iz Ingolstadta.

Galerija: Audi RS3 Sedan rekord na Nurburgringu
Audi RS3 Sedan postavlja rekord kruga u Nurburgringu za kompaktne automobile
18 Slike
RS3 Sedan je opremljen opcionim poluklizavim gumama Pirelli P Zero Trofeo R, čiji je pritisak u gumama bio pogodan za rekordan pokušaj oko Zelenog pakla. Prednja sedišta koja se uklapaju u oblik i kavez sa zadnje strane su oni koje praktično svaki proizvođač automobila koristi u pokušaju da postavi rekord kruga, zajedno sa mnoštvom kamera postavljenih iznutra i spolja radi ovekovečenja rekorda.

U priloženom videu vidi se kako Frank Stippler radi na 2,5-litarskom TFSI motoru, inline-pet motoru koji razvija 400 konjskih snaga (294 kilovata). Sa 500 Nm i Kuattro pogonom na sva četiri točka koji vektoruje zakretni moment, kompaktni RS iz Audija Sport se ponaša kao čip u teškim uglovima Nordschleife-a.

RS3 -u je potrebno samo 3,8 sekundi da postigne 100 km / h iz zastoja, a standardno može da dostigne 250 km / h. Ako dodate opcioni paket performansi, najveća brzina se povećava na 290 km / h.

Podsećanja radi, Audi RS 3 Sedan se nudi kod nas za 71.000 evra, 1.000 evra više od verzije sa 5 vrata.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close