fbpx
Automobili

2022. Genesis Electrified G80 otkriven: Električna limuzina u Australiji početkom 2022. godine

Velika limuzina Genesis G80 postaje električna, sa opsegom nula emisija od 500 km, ultrabrzim punjenjem i poznatim stilom.

Generizovani G80 iz 2022. godine zvanično je predstavljen, uoči australijskog lansiranja početkom 2022. godine.

Predstavljen na sajmu automobila u Šangaju 2021. godine koji je otvoren ove nedelje, Electrified G80 je za svoj javni debi za nekoliko meseci pobedio GV60 o kome se govorilo da će postati prvo električno vozilo Genesis-a (EV) – mada za razliku od GV60, Electrified G80 ne vozi na namenskoj samo električnoj platformi, umesto da se zasniva na redovnom G80 pogonjenom sagorevanjem predstavljenom 2020. godine.

Električni sedan napaja veliki litijum-jonski akumulator i par 136kV / 350Nm elektromotora podeljenih na svaku osovinu, kombinujući slanje 272kV i 700Nm na sva četiri točka za vreme sprinta od 0-100km / h od 4,9 sekundi.

Genesis tvrdi da je „procenjeni“ maksimalni domet vožnje 500km na blažem NEDC testnom ciklusu – 163km niže u odnosu na svog prirodnog rivala u segmentu, ažurirani Tesla Model S Long Range i njegovih 663km „procenjenih“ cifara. Prema korejskim standardima za ispitivanje električnih vozila, tvrdi se domet od 427 km.

Podržana su i jednosmerna i puna snaga od 400 i 800 volti, sa maksimalnim kapacitetom punjenja od 350 kV koji omogućava punjenje od 10 do 80 procenata za samo 22 minuta – što ga čini Electrified G80 jednim od najbrže punjenih električnih vozila u prodaji.

Ugrađeni sistem za opterećenje vozila omogućava vozilu da napaja spoljne električne uređaje iz svog akumulatora do 3,6kV, dok sistem za pokretanje rastavljača (DAS) omogućava isključivanje jednog od elektromotora, u zavisnosti od brzine vozila i situacije u vožnji , za poboljšanje efikasnosti i povećanje dometa.

Standardno prilagođeni adaptivni amortizeri sadrže kameru i podatke o navigaciji za preventivno upravljanje krutošću amortizera na osnovu puta koji je pred nama, dok funkcija aktivnog poništavanja buke koristi četiri senzora i šest mikrofona za „uklanjanje“ buke na putu.

Promene u stilu u odnosu na model na benzinski pogon na kojem se zasniva EV su minimalne, dok je Electrified G80 dobio zatvorenu prednju masku (uključujući priključak za punjenje), revidirani dizajn donjeg prednjeg branika sa hromiranim oblogama, aerodinamičniji set od 19 -inčni aluminijumski točkovi i novi zadnji branik bez par auspuha.

Električni G80 takođe ima solarni krov, sadrži veliku solarnu ploču koja se koristi za hvatanje električne energije za napajanje baterija i (suptilno) povećanje dometa vožnje.

U unutrašnjosti su zadržani 14,5-inčni ekran za informaciono-zabavni sistem G80 i instrument tabla od 12,3 inča, sa električnim specifičnim podešavanjima, uključujući kožne obloge natopljene prirodnom bojom, akcente od tkanine izrađene od reciklirane PET plastike i ekološke obloge od kovanog drveta stvorena od nameštaja od recikliranog drveta.

Ekskluzivna za Electrified G80 je tamnozelena dvobojna kombinacija boja unutrašnjosti, plus Matira Blue spoljna nijansa.

Genesis Electrified G80 iz 2022. godine biće u prodaji u Australiji početkom 2022. Lokalne cene i specifikacije biće objavljene bliže lansiranju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button