Automobili

Priuštite si Toiota Land Cruiser Toma Hanksa

I da, savršeni Toiota Land Cruiser zaista postoji!
Tražite li savršeni Land Cruiser FJ40? Tada Bonhams možda ima rešenje za vas sa prilično posebnim poreklom. Zaista, nekoliko dana nakon što je otkrio njegovu prikolicu Airstream koja ga je pratila na mnogim setovima tokom nekoliko decenija, red je na klasični Toiota Cruiser Toma Hanka na aukciji.

Ova besprekorna kopija jedno je od najlepših terenskih vozila koje smo videli, a čak je potpisao i sam glumac. Pa, šta čekate, izvadite čekovnu knjižicu i priuštite si jedinstveni Land Cruiser FJ40!

Ovaj konkretni FJ40 nije namenjen puristima Land Cruisera jer je Tom Hanks odlučio da ga pripremi imajući na umu performanse. Za početak, legendarni Straight-6 Land Cruisera zamenjuje moderniji 4.3-litarski GM L35 Vortec V-6 motor. Ovu zamenu motora sertifikovao je Kalifornijski biro za popravku automobila i ispod haube nosi oznaku BAR inspekcije. To znači da ovaj motor ispunjava kalifornijske zahteve za emisije štetnih gasova i da se legalno može voziti poput kalifornijskog automobila.

FJ40 se odlikuje originalnom visinom vožnje koju su pojačali Emu šokovi i čvorišta Varn. Dodati su i servo upravljač i kočnice za udobnije iskustvo vožnje koje ne zahteva dodatni napor ručnih sistema. Za bolje terenske mogućnosti tu je i set guma Toio Open Countri 31 k 10,50 R 15LT sa odgovarajućom rezervnom gumom.

U unutrašnjosti ćete naći dodatak klima uređaja, kao i set originalnih Porscheovih sedišta podesivih po snazi. Jednostavan Soni radio i zvučnici su takođe prisutni, ali ne očekujte vrhunski zvučni sistem.

Ovaj FJ40 je dobro korišćen, bez previše maltretiranja. Na šasiji možete videti rezultate stotina pređenih kilometara na stazama i ljubavnu upotrebu gospodina Hanksa. Ovaj FJ40 spreman je za svog sledećeg vlasnika koji će se moći kretati svojim omiljenim stazama u dobro izgrađenom Land Cruiseru FJ40.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close