fbpx
Automobili

Otkriven koncept Genesis Ks Speedium Coupe

Koncept Genesis Ks Speedium Coupe otkriven je na događaju koji se poklapa sa sajmom automobila u Njujorku, za koji se tvrdi da predstavlja pregled električnih automobila sledeće generacije ovog brenda.

Treći Genesis koncept kupea sa dvoja vrata u četiri godine – nakon 2018 Essentia i 2021 Ks koncepta – novi Ks Speedium Coupe je evolucija ovog drugog, sa dužom karoserijom i više krovne linije u stilu „shooting brake“.

Genesis kaže da Ks Speedium Coupe „pregleda šta budući vlasnici … mogu da očekuju od Genesisovog sledećeg talasa električnih vozila“ – iako nema čvrstih naznaka da će kupe biti deo toga, ili da li Ks Speedium predstavlja jedan od šest budućih Genesis EVs samo kroz svoje dizajnerske naznake.

Deo ‘Speedium’ je pozajmljen sa istoimene južnokorejske trkačke staze i za njega se tvrdi da odražava “strast prema motosportu koju osećaju dizajneri Genesisa na korejskoj trkačkoj stazi” – dok dodatak Coupe-a “još više naglašava uživanje u vožnji kroz estetski dizajn“.

U poređenju sa konceptom Genesis Ks, promene za Ks Speedium Coupe uključuju veću karoseriju sa dužim vratima i zadnjim prepustom, liniju krova koja je u stilu bliža „kočnici za pucanje“ (umesto strmijeg nagiba Ks Concepta i tradicionalnog poklopca prtljažnika), i nove prednje i zadnje maske.

Dok je Ks Concept imao podeljena prednja svetla i masku sa „grbom“ koja je slična Genesisovim trenutnim serijskim automobilima, Ks Speedium Coupe-ov dvolinijski dnevni potpisi nastavljaju se širom širine automobila, ocrtavajući oblik trougla gde je rešetka tradicionalnog benzinskog automobila bi sedeo.

Dvolinijski potpisi se nalaze na zadnjem bočnom staklu i LED zadnjim svetlima. Drugi dizajnerski znaci uključuju proširene lukove točkova, centralno kočiono svetlo u obliku slova V i velike aluminijumske felne sa žutim kočionim čeljustima.

Koncept je završen u metalik ‘Inje Green’, koji prema Genesisu “obuhvata planinski pejzaž gde se nalazi [Speedium] staza [u Južnoj Koreji].”

„Ovaj automobil je trenutak otvorenih vrata na Genesisovom putu ka našem budućem dizajnu EV. Ovo nije izložbeni automobil – to je pogled na naše procese dizajna dok istražujemo ideje za sledeći talas električnih vozila, onaj koji uključuje Genesis’ DNK“, rekao je Luc Donckervolke, glavni kreativni direktor u Genesis.

Genesis bi trebalo da lansira svoja prva električna vozila u Australiji do kraja juna ove godine: elektrificirani GV70 srednji SUV, Electrified G80 veliki sedan i GV60 namenski mali do srednji SUV.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button