fbpx
Automobili

Pregled Volksvagen Tiguan R 2022: australijsko lansiranje

Konačno je tu, SUV visokih performansi za koji će svi automobilski entuzijasti tvrditi da ga „kupuje za mog (svog) partnera“.

To je prava anegdota. Kako bi proslavili lansiranje Volksvagen Tiguan R 2022, brend nas je pozvao da se vozimo automobilom po gradu noć ili dve, a zatim ga kaznimo na stazi u Sidnei Motorsport Parku.

Dok sam imao jednu te noći ili dve, stari prijatelj je uhvatio vetar i jednostavno je morao da dođe uprkos njegovom sopstvenom primeru koji je stigao za nekoliko nedelja od sada.

Kaže mi da ga je naručio pre više od godinu dana i da je strpljivo čekao da skine čarape sa njega, iako je očigledno bio za njegovu ženu. Ni moj susret sa Džejmijem nije bio jedinstven, jer je mnoštvo drugih prolaznika brzo tvrdilo da je „to je auto za njih“ nakon što su upoznali samo neke od njegovih sočnih detalja.

Pre nego što shvatimo da li je to ujedno i idealan automobil koji možete kupiti svom partneru, ali da vozite većinu vremena, hajde da prvo razumemo osnove.

Volksvagen Tiguan R za 2022. je novi vrhunac performansi u svom srednjem SUV asortimanu i počinje od 68.990 dolara pre vožnje na putevima. Opcioni dodaci su ograničeni na samo dve stvari: panoramski krov koji se otvara (2000 USD) i Harman Kardon vrhunski audio sistem (1000 USD).

Cena jedne od pet spoljašnjih boja je besplatna, što znači da automobil bez ikakvih opcionih dodataka košta oko 77.300 dolara u vožnji, ili 5.000 dolara više od Volksvagen Golf R hatch-a iz 2022.

Kao i hatch, Volksvagen Tiguan R SUV iz 2022. takođe koristi iste sastojke: 2,0-litarski četvorocilindrični turbopunjeni motor od 235 kV/400 Nm, novi 4Motion sistem sa pogonom na sve točkove sa fensi elektro-mehaničkim zadnjim diferencijalom sa vektorom obrtnog momenta i unapređenim sedmorkom. -brzinski automatski menjač sa dvostrukim kvačilom.

Ostale standardne karakteristike uključuju Matrik LED prednja svetla, ogromne točkove od 21 inča koji se nalaze iznad paketa kočnica za performanse i obilje trkačkog spoljašnjeg stila.

Ne izgledaju ni približno tako raskošno kao što bi spoljašnjost automobila sugerisala, niti imaju dovoljno podrške za dinamičnu vožnju – na kraju krajeva, ovo je „trkački“ SUV visokih performansi sa neverovatnom količinom sposobnosti.

Takođe gubim tri paragrafa na to jer druga sedišta koja se nalaze u Volksvagen Golf R iz 2022. izgledaju miljama bolje, imaju mnogo veću podršku i ironično mogu biti udobnija – u zavisnosti od veličine vašeg tela – zbog njihovog dodatnog podešavanja.

Uz to, ono na čemu sedite u Volksvagen Tiguan R iz 2022. udobno je, podesivo u 12 smera sa četvorosmernom lumbalnom potporom, grejano i sa memorijom sa obe strane.

Ostatak kabine izgleda i miriše dobro izgrađen, ali takođe izgleda zastarelo i staro. Dok ostali proizvodi Folksvagena pokazuju njegovu novu minimalističku filozofiju dizajna enterijera, Tiguan R koristi isprobani i testiran dizajn koji je sada star preko pet godina.

Međutim, istina je da mudrost dolazi sa godinama. Za razliku od novog Volksvagen Golf R, kontrole klima-uređaja Tiguana R koriste dugmad i prekidače „stare škole“ – uključujući i ključno dugme za brzo biranje ventilatora – što ih čini lakim za interakciju tokom vožnje.

Drugi ergonomski trijumfi uključuju par masivnih džepova na vratima, ogromnu jamu za odlaganje sa poklopcem i preklopnim držačima za čaše u donjoj središnjoj konzoli, i držače pametnih uređaja ušivenih u zadnji deo prednjih sedišta.

Kad smo kod toga, drugi red i prtljažnik su mesto gde ćete naći najviše razloga da kupite Volksvagen Tiguan R iz 2022. u odnosu na Volksvagen Golf R iz 2022. koji takođe želite.

Zadnje sedište je lepo i prostrano sa dovoljno mesta za par odraslih iza drugog para odraslih. Sedeći u drugom redu sedišta iza sopstvenog vozačkog položaja (visok sam 183 cm), moja stopala su bila u stanju da se ispruže ispod onoga što je ispred, kolena daleko od naslona sedišta, a gornji deo tela ostavljen sa dovoljno prostora za odmor .

Krov je malo nizak, ali više je zbog tamnog krova koji čini da se prostor oseća zatvorenim. Naravno, kao porodični SUV, drugi red sedišta je pogodan za postavljanje dečijih sedišta.

Postavio sam Britak Graphene konvertibilno dečje sedište u položajima okrenutim napred i nazad da bih našao dovoljno prostora. Prostor za utovar beba je odličan, ali ćete i dalje verovatno morati da podignete svoju decu kada i ona budu okrenuta prema napred, s obzirom na visinu automobila.

Lep dodir su par kanti za odlaganje na spoljnoj strani klupe na zadnjim sedištima. Savršeni su za čuvanje vlažnih maramica, male grickalice ili čak omiljene igračke vašeg deteta, nakon što odu na seno nakon dugog dana.

Ostali dodaci pozadi uključuju veće kante na vratima, treću zonu kontrole klime sa temperaturom, brzinom ventilatora i ventilacionim otvorima, plus USB-C port i utičnicu od 12 volti.

Volksvagen Tiguan R iz 2022. nosi istu ocenu bezbednosti ANCAP sa pet zvezdica kao ostatak asortimana koji je stekao još 2016.

Prema tim šestogodišnjim smernicama, Tiguan se pokazao izuzetno dobrim u pogledu zaštite odraslih putnika (96 procenata). Međutim, njegov stepen zaštite dece u vozilu od 80 odsto mogao bi biti bolji.

Kao što biste očekivali od vodećeg srednjeg SUV-a iz Evrope, Volksvagen Tiguan R je pun sigurnosnih funkcija i akronima koji idu uz njih.

To znači da postoji autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka koje funkcioniše kada se vozi napred ili nazad, monitor mrtvog ugla sa pomoći pri upravljanju, prednji i zadnji parking senzori, pa čak i pametni Matrik LED farovi koji zaista menjaju način na koji vidite puteve noću.

Nemojte biti previše uznemireni, jer je naš automobil za štampu podrazumevano postavio Sportski režim pri pokretanju – umesto Comfort – što ga čini krutim.

Nekoliko dodira plavog i osvetljenog ‘R’ na volanu dalo je malo predaha u režimu Comfort, ali za razliku od manjeg Golfa R, veći Tiguan R uvek deluje napeto, kruto i kao da se nikada zaista ne gasi.

Pretpostavljam da je njegova inherentna čvrstina nusproizvod hrabrih VV inženjera koji štite ‘R’ brend i osiguravaju da se proizvod složi. Teži je za preko 200 kg od Golfa R, što znači da ako želite istu standardnu sposobnost u težem automobilu, fizika kaže da će morati da bude čvršći.

Ili potrošite više novca i potpuno promenite Tiguanovo vešanje, što svi znamo da nije opcija. Uvek sam prvi koji se pozabavio sa „plati da se igraš“ na ovim, što znači da ako želiš da kreneš, nosiš se sa nevoljom, ali kada je u režimima čvrstog vešanja, Tiguan R može postati skoro nepodnošljiv na neravnom B -put.

Ni ti veliki i lepi točkovi od 21 inča ne čine nikakvu uslugu i nesumnjivo su deo problema. Međutim, kao što sam ranije rekao, nema sumnje koliko to može biti zabavno u pravom scenariju.

Folksvagen Tiguan R iz 2022. ima isti škakljivi zadnji diferencijal sa elektro-mehaničkim vektorom obrtnog momenta kao i Golf R hečbek.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button