fbpx
Automobili

Zamena Lamborghini Aventadora stiže sledeće godine

Okus ove godine?
Lamborghinijev novi superautomobil se želi. Objavljen 2011. godine, Aventador sada ima desetogodišnju karijeru, i uprkos srednjem restilingu Aventadora S, ovaj model sada mora ozbiljno razmisliti o povlačenju kako bi napravio mesta za sasvim novu generaciju.

U prethodnom članku pisali smo da će Lamborghini predstaviti ove godine 2021. dva nova modela V12 motora. Prema našim engleskim kolegama iz Autocar-a, jedan od njih je zapravo uvid u potomka Lamborghini Aventadora . Konačni model zakazan je za sledeću godinu.

Prema glasinama iz hodnika, superautomobil će zadržati svoj V12 motor koji i dalje neće biti turbopunjač . S druge strane, i kao što je već otkriveno u Lamborghini Sianu , ovaj novi model će videti kako se njegov motor elektrifikuje i postaje hibridan. Ovo će omogućiti Lamborghiniju da nastavi da nudi svojim kupcima veličanstveni V12 motor, istovremeno poštujući propise o emisiji CO.2.

Zahvaljujući superkondenzatorima , superautomobil će moći da razvije malo više snage, istovremeno ograničavajući povećanje telesne težine. Zapravo, u Lamborghini Sianu ovaj sistem teži samo oko trideset kilograma.

Između ostalih noviteta, Lamborghini će ove godine predstaviti i drugi superautomobil sa V12 motorom. Ovde će opet biti, i prema Autocar-u, takođe će imati koristi od tehnologije superkondenzatora. Kasnije, i kako su nam špijunske fotografije potvrdile, restilizovana verzija Urusa ugledaće svetlost dana. SUV će iskoristiti ovu obnovu kako bi se prilagodio hibridnom motoru.

Konačno, potomak Lamborghini Huracan-a biće predstavljen tek posle 2024. godine. Super automobil će nastaviti da postoji na tržištu još nekoliko godina pre nego što ustupi mesto novoj generaciji. Trenutno nema podataka o tome, razgovaraćemo o tome mnogo kasnije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button