fbpx
Automobili

Pregled Nissan Juke Ti 2022 – Dugoročno ažuriranje 3

U našem poslednjem ažuriranju, naš dugogodišnji Nissan Juke Ti Energi Orange iz 2022. igrao je ulogu gradskog miša i nije izgledao baš sjajno. Naravno, prostran je i dobro opremljen, ali mali trocilindrični motor i menjač sa dvostrukim kvačilom uopšte nisu izgledali dobro usklađeni, a Džuk je posustao na onome što većina smatra da bi bilo njegovo matično mesto.

Ali na nekoliko trčanja izvan urbanog širenja Melburna, Džuk je počeo da pokazuje drugu stranu svog karaktera. Jača strana.

Funkcije prilagodljivog tempoma i zadržavanja trake rade, a hladan Bose surround audio sistem pruža obilje zabave tokom leta, ali tanke gume od 45 profila i naši dodatni krovni nosači ne doprinose mnogo buci vetra i huku puta. .

Bolje onda pojačajte stereo još glasnije.

Tamo gde je Džuk zaista počeo da pravi svoj povoljan deo u garaži Drajva, bili su neki od sporednih puteva koje smo posetili tokom snimanja na Drive TV.

Od bujnih zelenih brda Gipslenda do alpske visoke zemlje i okoline sa visokim temperaturama, Džuk je pratio. Bilo da prevozi ljude i opremu, ili jednostavno trči kada snima složenije sekvence od automobila do automobila, Nissan se u početku smatrao sredstvom za postizanje cilja, ali je ubrzo postao iznenađujuće zabavan automobil za vozača.

Znam, jel ‘da?!

Na krivudavim B-putevima, turbo motor sa tri lonca od 84 kV, postavljen u režim Sport, veselo zuji i bez urbanih ograničenja.

Čak i veliki točkovi i tanak gumeni profil ignorišu oštre ivice i neprirodne neravnine gradskih ulica, menjajući sve za predvidljivo prianjanje i precizno rukovanje.

Sportska postavka drži brzine malo duže, i uprkos dobro postavljenim lopaticama na volanu, najbolje je pustiti automobil da radi svoje.

To nije Porsche Macan ni u kom slučaju, sva ova zabava zasnovana na Juke-u se dešava mnogo razumnijim tempom i u mnogo realnijim uslovima. Ali za automobil koji nam je ostavio malo ravno u gradu, sada imamo robusno sposobnog seoskog tourera, i postavlja se pitanje – nije li to ono za šta je najbolji?

Razmisli o tome.

Postoji mnogo ljudi kojima je potreban pristupačan, ekonomičan automobil u koji se lako ulazi i izlazi, nudi puno prostora na zadnjem sedištu i prtljažniku, mnoštvo udobnosti, pogodnosti i bezbednosnih funkcija i može da pređe mnogo kilometara. svakog dana.

Juke je toliko dobar za vožnje na dužim razdaljinama da smo uspeli da pređemo blizu 10.000 km na njemu u poslednjih nekoliko meseci, a nismo ni primetili.

Podržao je ‘drugi’ Juke do Sea Lakea i Silo Art Trail-a. Iskoristio sam ga da se pridružim ekipi u Mirboo North-u za našu Maserati MC20 epizodu Drive TV-a. Fotograf Ted, Tom Frejzer i ja smo ulazili i izlazili iz njega tokom mega nedelje uzastopnih TV snimanja u centralnoj Viktoriji, automobil je čak služio i kao platforma za fotografisanje na Mount Buleru dok sam prolazio u BMV M3.

Svaki put, mali Nissan se ponašao besprekorno i iznenađujuće.

U gradu, međutim, nedostaci su počeli da se vraćaju. Opet, povratna informacija je da je neodlučna i nerado odgovara.

Ovo onda vodi do naše poslednje rate.

Da li je Juke predodređen da bude isključivo zabava za seoske automobile ili postoji trik za balansiranje njegovog odnosa sa urbanim zahtevima?

Jasno je da auto radi za one van granica grada. Za kupce u tom prostoru, Juke je iznenađujući mali trkač, praktičan i sposoban, sa dosta zabave ubačenog za dobru meru.

Kao da je vaše vreme nešto slično našem, taj kilometraža će završiti a da niste ni svesni.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button