fbpx
Automobili

Pregled Hiundai Tucson Highlander N Line 2022

Uvod
Pre otprilike 12 meseci, Hiundai je lansirao svoj potpuno novi i četvrtu generaciju srednjeg SUV-a Tucson u Australiji. Zamenio je odlazeći Hiundai Tucson, proizvod koji je poslednjih šest godina bio jedan od najprodavanijih brendova u Australiji.

Sada, Hiundai Tucson iz 2022. prelazi na tržište. Kako? Uvođenjem oštrog spoljašnjeg stila, nove tehnologije i opcije N Line paketa izgleda u čitavom asortimanu.

Da, to znači da možete kupiti početni i istoimeni Hiundai Tucson 2022, a zatim predstaviti fensi N Line komplet za sportski stil. Asortiman počinje od 34.900 dolara plus troškovi na putu (38.930 dolara za vožnju) za osnovni model Hiundai Tucson, ili od 38.400 dolara plus troškovi na putu (42.535 dolara za vožnju) za isti automobil sa N Line kompletom (vožnja -cene u gostima zasnovane na adresi metroa u Sidneju. Cene se mogu razlikovati u zavisnosti od lokacije).

Bez obzira na to koju opciju ste izabrali, obe osnovne verzije imaju 2,0-litarski atmosferski četvorocilindrični benzinac sa 115kV/192Nm koji se šalje na prednje točkove.

Sledeći, iu sredini asortimana, je Hiundai Tucson Elite iz 2022. Po ceni od 39.400 dolara plus troškovi na putu (43.565 dolara vožnje) sa istim atmosferskim motorom, to je na ovom nivou opreme gde su nove pogonske linije otključane. Za dodatnih 5000 dolara možete odabrati 1,6-litarski turbo benzinac sa četiri cilindra od 132kV/265Nm sa pogonom na sve točkove i sedmostepenim automatskim sistemom sa dvostrukim kvačilom, ili za 7000 dolara više 2,0-litarski četvorocilindrični motor od 137kV/416Nm -automatski pretvarač obrtnog momenta i pogon na sva četiri točka.

Poslednji u hijerarhiji Hiundai Tucson za 2022. je model Highlander koji danas testiramo. Počevši od 46.400 USD plus troškovi na putu (50.841 USD vožnje pre opcija), takođe se nudi sa iste tri pogonske linije: 2,0-litarski atmosferski benzinac sa prednjim pogonom, 1,6-litarski turbo benzinac sa pogonom na sve točkove i 2,0-litarski dizel sa pogonom na sve točkove.

Naš testni automobil nije imao samo 1,6-litarski turbo benzinac i pogon na sva četiri točka, već i N Line stilski paket. Dodajte dodatnih 595 USD za grimizno crvenu farbu i ostaje vam ponuda od skoro 57.000 USD – 51.995 USD plus troškovi puta, ili 56.717 USD odlaska.

Nije jeftino, ali ima li ovde vrednosti? Hajde da saznamo.

U
U unutrašnjosti, kontrolna tabla i njeni okviri su potpuno nova stvar.

Ogromna i dominantna centralna konzola koja trenutno privlači vašu pažnju, gde upravljate infotainment sistemom vozila i opštim kontrolama u kabini.

Naglašavam jer je ovaj centralni ‘kontrolni centar’ centralna tačka dizajna enterijera Hiundai Tucson-a, pošto su i levi i desni susedni delovi kabine jasno dizajnirani simetrično i simpatično da odaju počast velikom pravougaonom komadu sjajne crne boje. plastika u sredini.

Kada prevaziđete njegovu dominaciju, počinjete da primećujete druge nove i lepe dodatke za 2022. Hiundai kao brend je veliki po pitanju kvaliteta i odabira materijala, i to možete videti kada počnete da čačkate.

Na primer, elementi poput mekane i gelirane trake od tkanine koja se proteže duž instrument table i vrata, jer je lepo videti različite vrste materijala kako ulaze u uobičajeno more crne plastike.

Čak ima i pomalo nemački i tartan motiv dizajna na instrument tabli koji ne bi izgledao zalutalo u Golfu GTI. Pored hladne tkanine, ima i hektara plastike sa dubokim žlebovima i čvrstog izgleda, a sve u svemu izgleda da je kabina napredovala u smislu kvaliteta.

Sedišta u našem testnom automobilu su obučena u izgled antilop i kožne obloge kao deo N Line stilskog paketa. Ako izaberete običan Hiundai Tucson Highlander iz 2022. bez N Line paketa, dobićete kompletna kožna sedišta.

Oni su udobni, iako ravni i ne baš sportski, električno podesivi sa dvosmernom lumbalnom podrškom i memorijom u dve pozicije, grejani su i takođe ventilisani. Bočni oslonac oko leđa je jak, ali baza sedišta bi mogla da pruži više podrške oko butina.

Ipak, vidikovac je sjajan sa dosta visokog stakla iz kojeg se može viriti, a vozačeva klupa posebno se može podići dovoljno visoko da se nižoj osobi pruži isti pogled. Što, ako sedite ovde, znači da gledate direktno u 10,25-inčni digitalni instrument tablu koji je ispred vas.

Iako sadrži nekoliko stilskih tema i različite režime, nedostaje mu prilagođavanje i konfigurabilnost onoga što se nalazi u proizvodima Volksvagen Audi Grupe. Ako ostavimo trikove na stranu, njegova čitljivost je vrhunska bez obzira na to da li sunce prodire kroz krovni otvor ili vozačeva vrata, i sviđa mi se činjenica da mu nedostaje kućište na vrhu, jer mu očigledno nije potreban.

Ostali sitni detalji u prvom redu uključuju zabavni mjenjač na dugme (umesto ručice), dva USB-A punjača i 12-voltnu utičnicu za napajanje, podlogu za bežično punjenje, plus par velikih držača za čaše.

Pozadi, putnički prostor je dobar za ovaj segment. Sedeći iza sopstvenog vozačkog položaja, kolena su mi bila slobodna od naslona sedišta, stopala su mogla da se pomeraju ispod prednje klupe, a gornji deo tela mi je ostao sa dovoljno prostora da se osećam udobno.

Vredi napomenuti da tri odrasla muškarca u drugom redu mogu predstavljati izazov, ali triju tinejdžera će biti dovoljno udobno. Takođe sam ugradio Britak konvertibilno dečje sedište okrenuto napred i nazad i otkrio da ima dovoljno mesta za dvoje dece.

Odlična i visoka tačka kuka takođe znači da je utovar dece u pomoćna sedišta lako, a isto važi i za slabe ljude, jer je lakše ubaciti i izaći nego penjati se u nisku limuzinu.

Sadržaji pozadi uključuju par ventilacionih otvora, dva USB porta, par držača za čaše u preklopnom naslonu za ruke i par držača za flaše na vratima. Što se tiče prtljažnika, serija Hiundai Tucson za 2022. ima 539L prostora za skladištenje, što je fantastično za ovaj segment.

Našao sam da je čizma dovoljno velika za dečiji mali bicikl (sa točkovima za treniranje), namirnice i nekoliko rančeva. To je vrsta prostora u kojem možete ostaviti stvari (kišobran, prostirku za piknik i drugi otpad) i ne brinuti da će vam ikada trebati dodatna soba.

Infotainment i povezivanje
U celoj liniji Hiundai Tucson 2022, nude se dva infotainment sistema.

Početni Hiundai Tucsons dobijaju ekran osetljiv na dodir od 8,0 inča, dok i Elite i Highlander (poput našeg testnog automobila) dobijaju ekran od 10,25 inča. Veći ekran ne samo da ima više procesorske snage, već i izgleda bolje, jer su njegove dimenzije identične sa drugim ekranom od 10,25 inča ispred vozača.

Iako je veći i bolji od ekrana od 8,0 inča u osnovnom modelu, nedostaje mu izvesna povezanost. Dok osnovni Hiundai Tucson 2022 ima bežičnu Apple CarPlai i Android Auto konekciju, Elite srednjeg ranga i vrhunski Highlander nude povezivanje pametnih telefona samo putem žične veze.

To je tehnički kvar koji se Hiundai Global trudi da reši, tako da nemojte pretpostavljati da samo zato što početni automobil ima određenu tehnologiju, to mora da radi i svaki drugi model u asortimanu. Sistem u 2022 Hiundai Tucson Highlander N Line takođe je nekoliko puta ulazio i izlazio iz Apple CarPlai-a, uprkos tome što je na pola puta promenio kabl u originalni i novi.

Osim nekog neujednačenog preslikavanja pametnog telefona, ostalo je do nule. Hardverski paket je dovoljno sočan da pokreće programe sa odzivom, a softver ima interfejs lepog izgleda.

Konačno, i kao model vrhunske specifikacije, infotainment ne bi bio potpun bez vrhunskog zvuka. U ponudi je ekskluzivno na modelima Hiundai Tucson Highlander iz 2022. Bose premijum audio sistem sa osam zvučnika zajedno sa eksternim pojačalom.

Iako je brendiran, ozvučenje me je ostavilo hladno. Visokim tačkama Bjork’s Cristalline nedostajala je osvetljenost, ali sve u svemu, miks je bio dovoljno dobro obrađen. Još jedna glavna numera Erica B-ja i Rakima je takođe bila malo uska, ali opet je barem bila pravilno postavljena i sa zvukom na pravim fizičkim mestima.

Nije prvi put da se ne slažem sa sistemom ozvučenja vozila marke Bose, ali da budem iskren, očekivao sam više od paketa.

Bezbednost i tehnologija
Kao porodični SUV srednje veličine, bezbednosna oprema i tehnologija su visoki prioriteti.

Kompletna paleta modela Hiundai Tucson za 2022. ima prednost od pet zvezdica ANCAP bezbednosne ocene koja je testirana prema najnovijim i najstrožim kriterijumima ANCAP testiranja za 2021. godinu.

Stvari koje pomažu rezultatu uključuju standardne sigurnosne funkcije kao što su pomoć pri izbegavanju sudara u mrtvom uglu, autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka i biciklista plus pomoć pri raskrsnici, pomoć pri održavanju trake i upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi.

Prelazak na Tucson Highlander donosi kameru za parkiranje od 360 stepeni, automatska duga svetla i trik monitor mrtvog ugla koji koristi kamere da vam pokaže živi vid niz stranu vašeg automobila kada aktivirate žmigavac. Kul stvar.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button