fbpx
Automobili

2023 Ford Everest ima detalje

Ford Everest iz 2023. biće dostupan u izboru od četiri varijante i dva motora kada bude lansiran u Australiji negde kasnije ove godine.

Otkriven sinoć, novi Everest deli svoje osnove sa novom generacijom Ranger-a predstavljenom krajem prošle godine, nudeći novi izgled, unutrašnjost opterećenu tehnologijom, kapacitet vuče sa kočnicom od 3500 kg i opciju dizel V6 snage po prvi put.

Prema detaljima koje je potvrdio Ford Australia, novi Everest će zadržati izbor od četiri standardne klase modela – iako je trenutni Titanium vodeći model nestao u korist luksuznijeg platinastog oreola, sa premium opremom, tehnologijom i stilskim elementima.

Nazivi modela Ambiente i Trend prenose se iz asortimana 2021, pridružujući se zatamnjenom Sportu, koji se vraća za novu generaciju kao stalni član Everest linije.

Cene za novi Ford Everest asortiman tek treba da budu potvrđene, međutim imajući u vidu dodatni prostor, tehnologiju i udobnost u ponudi – iu slučaju dizel V6, daleko više performansi – verovatno će cene porasti u odnosu na trenutni model, koji košta između 50.090 dolara i 73.190 dolara plus troškovi na putu.

2,0-litarski četvorocilindrični dizel motor sa dva turbo punjača biće standardna oprema u Ambiente, Trend i Sport. Pogon na zadnje točkove (4k2) biće standardna oprema za Ambiente i Trend, sa stalnim pogonom na sva četiri točka (4k4) kao opcija u ovim varijantama, ili standardno u Sportu.

3,0-litarski V6 sa jednim turbo dizel motorom biće dostupan kao opcija u modelu Sport, ili u standardnoj verziji u Platinum vrhunskoj ponudi.

Standardne karakteristike širom Everest asortimana uključuju veliki Sinc 4A centralni ekran osetljiv na dodir (prečnika 10,1 ili 12 inča) sa Apple CarPlai-om i Android Auto-om, digitalni ekran instrumenta (prečnika 8,0 ili 12,4 inča), delimično LED farove, električnu parkirnu kočnicu, aluminijumske felne i izbor režima vožnje.

Vodeći Platinum dodaje vrtoglavu lepezu luksuznih karakteristika, uključujući matrične LED farove, točkove od 21 inča, obloge od prešivene kože, panoramski krov, električno sedište vozača sa memorijom, kameru od 360 stepeni, automatsko parkiranje i još mnogo toga.

Kompletan paket aktivnih bezbednosnih tehnologija biće dostupan sa novim Ford Everestom – ali Ford Australija tek treba da potvrdi koje funkcije će biti dostupne na kom modelu.

Ove bezbednosne karakteristike uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka/biciklista i podrškom za raskrsnicu (uključujući zadnji AEB pri maloj brzini), adaptivni tempomat sa zaustavljanjem i kretanjem, pomoć pri zadržavanju trake, pomoć pri centriranju trake, praćenje mrtvog ugla, zadnji poprečni saobraćaj upozorenje, pomoć pri izbegavanju upravljanja i pomoć pri parkiranju.

Kada je paket za vuču opcioni – koji takođe uključuje integrisani električni kontroler kočnica prikolice – sistem za praćenje mrtvog ugla može da se prilagodi za smeštaj prikolice do 2,4 metra širine i 10 metara dužine.

Dostupno je devet vazdušnih jastuka, uključujući jedan između suvozača, prednjih vazdušnih jastuka za kolena za vozača i suvozača i vazdušnih zavesa koje pokrivaju sva tri reda sedišta, za razliku od mnogih rivala u velikom porodičnom SUV segmentu sa sedam sedišta.

Za potpuni pregled onoga što se nudi u novom asortimanu Ford Everest za 2023., listajte kroz liste opreme koje su uključene u nastavku.

2023 Ford Everest Platinum dodaje (preko Sporta):
3,0-litarski turbo-dizel V6 kao standard, sa 4k4
21-inčne aluminijumske felne
Hromirani spoljni detalji, sa jedinstvenom rešetkom i natpisom „PLATINUM“ na haubi
Matrik LED farovi
12,4-inčni digitalni instrument tabla
Presvlake sedišta sa naglašenom kožom i platinastim značkama
Električno podesivo vozačko sedište sa memorijom u 10 smerova
Panoramski krovni otvor
Zagrejan volan
Grejana sedišta u drugom redu
Kamera od 360 stepeni
Spoljno zonsko osvetljenje
Pomoć pri parkiranju
Ambijentalno unutrašnje osvetljenje
50:50 podeljeno preklapanje trećeg reda
Odstojne krovne šine
Platinum se može opcioni sa off-road paketom, koji dodaje:
18-inčni točkovi
Zaštita podvozja od čelika
Paket za vuču može biti opcioni na određenim ili svim varijantama, koji omogućava maksimalnu vučnu moć kočenja od 3500 kg i uključuje integrisani električni kontroler kočnica prikolice.

Druge opcije za određene varijante uključuju:
Kamera od 360 stepeni (Trend 4k4 i Sport; standardno na Platinum)
Spoljno zonsko osvetljenje (Trend 4k4 i Sport; standardno na Platinum)
Prednja sedišta sa grejanjem i ventilacijom (trend; standardno za Sport i Platinum)

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button